Gençlere sahip çýkalým
Dünya tarihine yön vermiþ, aziz milletimizin onur ve asaletiyle baðýmsýzlýk mücadelesi için tarih sahnesindeki deðiþimin baþlangýcý olan 19 Mayýs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramý'nýn 103. yýl dönümünü kutlamanýn sevinç ve gururunu tüm ülke olarak bir kez daha yaþamaktayýz. 19 Mayýs günü baþlayan kahramanca mücadelenin ýþýðýnda demokratik bir hukuk devleti olan ülkemiz, gençlerin üstün gayreti ve çalýþmalarý sayesinde güçlü bir ülke olarak sonsuza dek yaþayacaktýr. Toplam olarak bizlere düþen görev ise sorumluluk sahibi, duyarlý, çalýþkan ve bilinçli gençler yetiþtirmek, geleceðimizin mimarý olacak yeni nesillerin ahlak ve maneviyat çerçevesinde Millî Mücadele ruhunun temeli olan birlik ve beraberlik þuurunu onlara yol gösterici olabilmektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaþlarýný ve bu vatan için canlarýný feda eden aziz þehitlerimizi rahmet, minnet ve saygýyla anýyor, baþta yarýnlarýmýzýn güvencesi gençlerimiz olmak üzere tüm yurttaþlarýmýzýn 19 Mayýs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramý'ný tebrik ediyorum. Gençlerimize eðitim, iþ, yuva kurma da yardýmcý olmaya gayret edelim.*
********** baðýmlýlýðýnýn artmýþ olduðu günümüzde gençlerimize aileden baþlamak üzere toplum olarak her bireyin sahiplenmesi gerekmektedir. Ülkemizin daha ileriye taþýnmasý için gençlerimizi bu yönde yetiþtirmeye gayret etmeliyiz. Ekonomik zorluklarla karþý karþýya kaldýðýmýz bugünlerde gençlerimize daha da deðer vermeliyiz. Eðitim alan gençlerimizin zorlandýðýný eðitimini tamamladýktan sonra iþ bulma sorunu ile karþý karþýya geldiklerine þahit oluruz. Toplum olarak biz gençlerimize kucak açýp sahiplenirsek geleceðimize ýþýk tutmuþ oluruz.
Genç nüfusu olmayan toplumlar her alanda büyük sýkýntýlarla karþý karþýya kalmaktadýrlar. Ülkemiz ise 2021 itibariyle 13 milyona yakýn genç nüfusa sahiptir.
Geçtiðimiz hafta sonu dolu yaðýþýndan etkilenen bölge çiftçilerimize geçmiþ olsun, Rabbim doðal afetlerden ülkemizi korusun.
![]()