Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Nizip Ýlçe Teþkilatý, Ramazan bayramýnýn ikinci gününde teþkilat mensuplarý ve vatandaþlarla bayramlaþma gerçekleþtirdi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Nizip Ýlçe Teþkilat binasýnda büyük bir katýlým ile Ramazan bayramýnýn ikinci gününde teþkilat mensuplarý ile gençlik kollarý ve vatandaþlar ile birlik beraberlik içerisinde bayramlaþma gerçekleþti. Programa, MHP Nizip Ýlçe Baþkaný Davut Karabacak, partililer ve vatandaþlar katýldý.
Bayramlaþma programýnda bir konuþma yapan Milliyetçi Hareket Partisi Nizip Ýlçe Baþkaný Davut Karabacak, "Öncelikle halkýmýzýn ve burada bizler ile bayramlaþmaya gelen tüm vatandaþlarýmýzýn bayramýný en içten dileklerimle kutlarým. Çok þükür birlik ve beraberlik içinde birlikteyiz dedi. Karabacak, halkýmýzýn her zaman emrindeyiz. Parti binamýz sabah saat 08:00den gece saat 24:00 kadar açýktýr tüm halkýmýz bekliyoruz. Allah bu birlik beraberliðimizi daim etsin. Herkese hayýrlý bayramlar diliyorum."dedi.

Öte yandan, 3 Mayýs Milliyetçiler Günü'nün, ülkücü camianýn onur ve gururunu yaþadýðý birgün olarak nitenlendiren MHP Nizip Ýlçe Baþkaný Davut Karabacak, 3 Mayýs Milliyetçiler Günü dolayýsýyla yaptýðý açýklamada þu ifadelere yer verdi; “Irkçýlýk-Turancýlýk Davasý, 7 Eylül 1944’de baþlayan ve 29 Mart 1945’e kadar süren, Türk siyasi ve fikir hayatýna adýný yazdýrmýþ yirmi üç ismin Irkçýlýk- Turancýlýk suçlamasýyla yargýlandýðý davadýr. Yýl 1945. Bir Mayýs sabahý Tophane Askeri Cezaevinde tutuklu bulunan,boyunlarýna asýlý yaftada Türkçü-Turancý yazan bir grup, örtüsüz bir masanýn üzerine ellerini koyuyorlar ve tabutlukta zindanýn yýllara meydan okuyan sessizliðine inat haykýrýyorlardý: “Türk Töresi, Türk Ülküsünün ayrýlmaz parçasýdýr!” 3 Mayýs 1945, bir yýl öncesinde 3 Mayýs 1944 davasýnýn baþkaldýrýþýydý. 3 Mayýs 1945, Atsýz Atalarýn, Zeki Velidi Togan, Reha Oðuz Türkan ve Nejdet Sançarlar’ýn emaneti Türk gençliðine býrakma haykýrýþýydý. 3 Mayýs 1945, “Hepiniz birer Türk Bayraðýsýnýz. Bayraðý lekelemeyin, kirletmeyin, yere düþürmeyin” diyen Baþbuð Alparslan Türkeþ’in tarih sahnesine selam çakýþýydý. Bu selamla Ahmet Kerse gençliðine doymadan yirmi beþinde urgana canýný teslim etti. Bu selamla Önkuzular, önden gitti. Pehlivanoðullarý henüz yirmi iki yaþýnda Mustafa ismini tarihe ezberletti. Bu selamla, Ýsmet, Fikri, Cevdet, idam sehpasýna yürürken celladýndan helallik diledi. Bu selamla, “Önce Ülkem ve Milletim, sonra Partim ve ben” sözü Bilge Liderin dilinden bizlere öncülük etti. Bugün 3 Mayýs 1944 Milliyetçiler davasýnýn yýldönümü. Ülkücü camia olarak onurlu ve gururlu olduðumuzu bir defa daha haykýrýyoruz. Taþýdýðýmýz Bayraðýn yüceliðini biliyoruz ve onurla onu taþýmaya devam ediyoruz. Milliyetçiler günümüz kutlu olsun! Ne Mutlu Türk’üm Diyene!”