![]()
Demokrasi ve Atýlým Partisi (DEVA) Genel Baþkan Baþdanýþmaný, Genel Merkez Kurucular Kurulu üyeleri, Gaziantep il ve Nizip ilçe teþkilatý Nizip Ticaret Odasý (NTO)'ný ziyaret etti.NTO Meclis Baþkaný Bekir Karabacak, NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt ve NTO yönetim kurulu üyeleri tarafýndan karþýlanan ve aralarýnda DEVA Partisi Genel Baþkan Baþdanýþmaný ve Kurucular Kurulu üyesi Kerem Altun, DEVA Partisi Genel Merkez Kurucular Kurulu üyeleri Prof. Dr. Ýhsan Günaydýn ve Tuðba Tapsýz, DEVA Partisi Gaziantep Ýl Baþkaný Ertuðrul Kaya, DEVA Partisi Nizip Ýlçe Baþkaný ömer Kýlýçparlar, DEVA Partisi Gaziantep Ýl ve Nizip Ýlçe teþkilatý üyelerinin de bulunduðuheyet ile görüþ alýþveriþinde bulunuldu.Gerçekleþen ziyaretten duyduðu memnuniyeti dile getiren NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt Nizip Ticaret Odasý olarak geçmiþten bugünümüze kadar tüm siyasi partilere ayrým gözetmeksizin eþit mesafede duruþumuzu sürdürmekteyiz dedi.Memleketin faydasýna olan her çalýþmada ellerini taþýn altýna koymaktan hiç çekinmediklerini belirten NTO Yönetim Kurulu Baþkaný özyurt þöyle devam etti: Geçmiþte olduðu gibi bundan sonra da ülkemizin faydasýna olan her çalýþmanýn içerisinde olacaðýz. Nizip, tarým ve tarýma dayalý ürün çeþitliliði bol olan ticareti ve sanayisi ile geliþen bir ilçedir. Türkiye %5 oranýnda büyürken Gaziantep bu aranýn iki katýyla, Nizip de Gaziantep'in iki katý oraný ile büyüyen bir ekonomiye sahiptir. Nizip, ülkemizin üretimini ve katma deðerini arttýran bir þehirdir. Zeytinin ilçemizde yetiþmesinden dolayý Nizip'te üretilen sabunlar yüzyýllardýr ülkemiziçerisine ve dünyanýn çeþitli ülkelerine gönderilmektedir. Odamýz, ilçemizin tanýtýmýna katký saðlamak amacýyla bazý ürünlerimizin coðrafi iþaretlerini tescil ettirmiþtir ve bazýlarýnýn da tescil çalýþmalarýný sürdürmektedir. Nizip üretim yapan istihdam saðlayan ve ihracat yapan bir ilçe olmasý münasebetiyle uzun yýllardýr takip ettiðimiz bir konuyu faaliyete geçirmeye hazýrlanýyoruz. Odamýzýn üst katýnda bulunan Nizip Gümrük Müdürlüðü'nün hizmet binasýný inþa ettik. Ýnþallah ramazan sonuna kadar kurum ve kuruluþlarýmýz ile birlikte el ele vererekile gümrük sahasýnýn da çalýþmalarýný tamamlayýphizmete açmayý planlýyoruz þeklinde konuþtu.NTO'ya güzel ev sahipliði ve kabulü için teþekkür eden DEVA Partisi Genel Baþkan Baþdanýþmaný ve Kurucular Kurulu üyesi Kerem Altun ise Bizlere NTO' ya gelmezden önce oda ile ilgili çok güzel þeyler söylendi. Þehrin en önemli ekonomik dinamiklerinden biri olan ticaret odamýzýn da ne denli deðerli iþler yaptýðýnýn iþaretidir. Kimsesizlerin kimsesi olmak sessizlerin sesi olmak elbette çok önemlidir dedi.Partilerinin kurulduðu günden itibaren ziyaretler yaptýklarýný söyleyen DEVA Partisi Genel Baþkan Baþdanýþmaný Kerem Altun Ziyaret edilen her ilde mutlaka o yerin olmazsa olmazý sivil toplum örgütleri, meslek birlikleri ve baþýnda ticaret odalarý geldiðini ifade ederek partinin çalýþmalarý ve eylem planý hakkýnda NTO üyelerine bilgiler verdi.Ticaret Odalarý'nýn bulunduðu þehrin aktörü konumunda olduðunu belirten DEVA Partisi Genel Merkez Kurucular Kurulu üyesi Prof. Dr. Ýhsan Günaydýn ise, Ticaret odalarý siyasetçileri ziyaret etmek yerine, siyasetçilerin iþ dünyasýný sýk sýk ziyaret ederek sanayinin sorunlarýný dinleyip bunlara yönelik politikalar üretmesi gerektiðini ifade ederek DEVA Partisi'nin güçlü, sürdürülebilir ve kapsayýcý büyüme programý konusunda katýlýmcýlara bilgilendirme yaptý.