![]()
Nizip Ticaret Odasý (NTO) Meclis Baþkaný Bekir Karabacak ve Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, '18 Mart Þehitleri Anma Günü ve çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yýl dönümü' dolayýsýyla bir mesaj yayýmladý.NTO Baþkanlarý Meclis Baþkaný Karabacak ve Yönetim Kurulu Baþkaný özyurt, yayýmladýklarý mesajlarýnda Þanlý Ordumuz çanakkale Cephesi'nde verdiði destansý mücadele ile sadece ülkemizin deðil dünya tarihinin akýþýný deðiþtirmiþtir dediler.18 Mart çanakkale Zaferi'nin dünya tarihinin en önemli savaþlarýndan biri olduðunu ifade eden NTO Baþkanlarý Karabacak ve özyurt, mesajlarýnda þu ifadelere yer verdi: çanakkale Savaþý sadece ülkemizin deðil tüm dünyanýn hafýzasýna kazýnmýþtýr. 18 Mart tarihi, vatan topraklarýný zorluklara ve yokluða raðmen, canlarý pahasýna koruyan kahraman ecdadýmýzýn, vatan sevgisinin ne demek olduðunu dünyaya gösterdiði þanlý bir tarihtir. çanakkale cephesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliðinde vatanýn bir karýþ topraðýný bile düþmana vermemek için büyük bir kahramanlýk destaný yazýlmýþtýr. Milletimiz öyle bir büyük millettir ki insancýllýðýný savaþ alanlarýnda bile yitirmemiþ, düþmanýna dahi merhamet göstermiþtir. Yüz yedi yýl önce Türkü, Kürdü, Lazý ve çerkeziyle düþmanlarýmýzý bertaraf edip nasýl zafer kazandýysak bugünde ayný inaçla çanakkale ruhunu kaybetmeden her konuda mücadelemizi sürdürmeliyiz. Bizlerde vatanýmýzýn kalkýnmasý ve geleceðe daha güçlü adýmlarla yürüyebilmesi için çalýþýyor, üretim ve istihdam oluþturuyoruz. Bundan sonra bizlere düþen çanakkale savaþýmýzý genç kuþaklara çok iyi anlatarak medeniyet yarýþýnda, ekonomik yarýþta, hukuk yarýþýnda bayraðý en ileriye dikmektir. Bu duygu ve düþünceler ile bizlere bu büyük zaferi armaðan eden, baþta Baþkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaþlarý olmak üzere vatanlarý uðruna hayatlarýný feda eden tüm þehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve þükranla anýyor, milletimizin 18 Mart Þehitleri Anma Günü ve çanakkale Deniz Zaferi'ni kutluyoruz þeklinde konuþtular.