![]()
Nizip Ticaret Odasý (NTO) Mesleki Eðitim Merkezi Programý (MESEM) Tanýtým Toplantýsý'na KatýldýToplantý Nizip Kaymakamý Oðuz Alp çaðlar baþkanlýðýnda Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlendi.Düzenlenen toplantýya Nizip Ticaret Odasý Meclis Baþkaný Bekir Karabacak, NTO Genel Sekreteri Serpil Gündoðdu ve çok sayýda NTO üyesi de katýldý.Toplantýda Nizip Mesleki Eðitim Merkezi Müdür Yardýmcýsý Nesimi Kalkan tarafýndan Mesleki Eðitim Merkezleri faaliyetleri ve çalýþmalarý hakkýnda katýlýmcýlara genel bilgilendirmeler yapýldý.MESEM kapsamýnda;9, 10 ve 11. sýnýf öðrencilerine 1275 TL+ sigorta ile 12. sýnýf öðrencilerine 2125 TL+sigorta masraflarý devletçe karþýlanacaktýr.Sistemin iþverene katkýlarý;1-iþveren stajyer çalýþanýna vereceði maaþý devletten geri alacak.2-çalisanin SGK sorumluluðundan muaf olacak3-Kalifiye eleman arama sýkýntýsýndan kurtulacak.4-Meslekte ihtiyacý olan çalýþanýný kendisi eðitecek. Pratik eðitimi iþyeri verecek.5-Mesleki yeterlilik kanunu yürürlüðe girdiðinde tüm elemanlarýný belgelendirmiþ olduðu için herhangi bir sýkýntý ile karþý karþýya kalmayacak.