alýntý:
"quote" cengizkrbck demiþki:
aha gökhandanda daha ne beklenebilirki iki gün taþ fýrýný orhan abiden uzaklaþtý yine light light yazmaya baþladý .
"quote" Teþekkürler Cengiz))))))) .
alýntý:
"quote" cengizkrbck demiþki:
aha gökhandanda daha ne beklenebilirki iki gün taþ fýrýný orhan abiden uzaklaþtý yine light light yazmaya baþladý .
"quote" Teþekkürler Cengiz))))))) .
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
orhan abi cengiizn msj yazalý 2 ay olmuþ,
ee artýk cengizde biliyor ki sen çok deðiþtin artýk o taþfýrýndan eser yok :-)))
Ya Olduðun Gibi Görün...
Ya da Göründüðün Gibi Ol...
Doðru diyorsun be metal bende Nizipe geldim þimdik gidip biraz taþ fýrýn erkeki nasýl diye ders vereeçeðim))))))))))))))))
<table cellspacing="1" cellpadding="4" width="100%" border="0" <tbody <tr <td class="tCellAlt2" valign="top" <a name="pid35997" </a <center http://www.Nizip.com/images/icons/icon_group[/IMG]
Gökhan Dokuyucu
http://www.Nizip.com/themes/Blue-Haze/icons/offline2[/IMG] <div id="imPanel35997" style="DISPLAY: none" <table width="100" align="center" <tbody <tr <td valign="top" nowrap="nowrap" align="center" width="100%" colspan="2" "fSmall" GÖKHAN DOKUYUCU
city: ELAZIG
Turkey
</td </tr <tr <td nowrap="nowrap" align="right" width="50%" Bio http://www.Nizip.com/images/icons/icon_profile[/IMG] </td <td nowrap="nowrap" align="left" width="50%" http://www.Nizip.com/images/icons/pm[/IMG] PM</td </tr <tr <td nowrap="nowrap" align="right" width="50%" http://www.Nizip.com/images/spacer[/IMG] </td <td nowrap="nowrap" align="left" width="50%" </td </tr <tr <td nowrap="nowrap" align="right" width="50%" </td <td nowrap="nowrap" align="left" width="50%" </td </tr <tr <td nowrap="nowrap" align="right" width="50%" </td <td nowrap="nowrap" align="left" width="50%" </td </tr </tbody </table </div <div id="avPanel35997" style="DISPLAY: block" <table width="100%" align="center" <tbody <tr <td valign="top" align="center" width="50%" "fSmall" Site Sorumlusu
http://www.Nizip.com/Themes/Blue-Haze/Stars/blue[/IMG] http://www.Nizip.com/Themes/Blue-Haze/Stars/blue[/IMG] http://www.Nizip.com/Themes/Blue-Haze/Stars/blue[/IMG] http://www.Nizip.com/Themes/Blue-Haze/Stars/blue[/IMG] http://www.Nizip.com/Themes/Blue-Haze/Stars/blue[/IMG]
http://www.Nizip.com/files/avatars/gokhan[/IMG]
"fSmall" 2351 mesaj
http://www.Nizip.com/images/flags/tu-flag[/IMG] </td </tr </tbody </table </div </center </td <td class="tCellAlt2" valign="top" colspan="2" http://www.Nizip.com/images/icons/icon_mi_1[/IMG] "fSmall" Tarih-11/5/2006:6:16:59 AM http://www.Nizip.com/images/icons/icon_exclaim[/IMG] http://www.Nizip.com/images/icons/icon_reply_topic[/IMG] "smalltext" HAZIR AÞK MEKTUBU
<div id="pid_10695"
.arkadaþlar gerekli yerleri doldurduktan sonra göndere basýnýz gayet güzel þekilde mektup hazýrlýyo.biraz matraða kaçýyo ama yinede idare eder
http://www.beles.org/ask_mektubum.htm </div
</td </tr </tbody </table
bunun için tskler.
çok ilginç ve komik ya....
Ýnsanlar Ýçin En Güzel Hediye Hiç Masrafý Olmayan
Ama Degeri Çok Olan Ufacýk Bir Gülümsemedir...
slm Nizipliler herkes bir konu bulup giriyor siteye ama nizibe ne faydasý var.bakýn sizlere biþey yazacagým bakalým tepkiniz ne olacak.ATATÜRK BULVARINDA BULVAR APT.TEPESÝNE TELSÝN VERÝCÝ DÝKTÝ GEÇEN HAFTA KÝMSE ÝLGÝLENMEDÝ BU KONUYLA O APT.SAKÝNLERÝNE SORUYORUM 3-5 KURUÞ ÝÇÝN BÝR SÜRÜ ÝNSANIN HAYATINI RÝSKE ETMEK DOGRU MU bakalým kimler bu konuyla ilgilenecek görecegiz çok yazýk bu güzelim ilçeye olacak þey degil karar sizin gösterin Nizipliliginizi
Dur diyen yok mu kardeþ bak bununla ilgili bir konu aç çoðu kiþi ilgilenir bence...
Konu baþlýðýný "Gereksiz bilgiler buraya" diye deðiþtirelim.
Ölüm korkusununun ifadesi <div id="post_message_54193" <div align="center" http://www.internethaber.com/images/news/25390.jpg[/IMG] </div
Güney Amerika’da Amazon bölgesinde mezar ve tapýnak olarak kullanýlan gizli bir yeraltý maðarasýnda bulunan 600 yýl öncesine ait bir düzine mumya, bilim dünyasýnda büyük heyecan yarattý. Bir kadýn mumyasýnýn Norveçli ressam Edvard Munch’un ünlü "Çýðlýk" tablosunu çaðrýþtýran biçimde, korku ve dehþetten ellerini yüzüne kapatmýþ olarak bulunmasý, büyük ilgi çekti.
Bilim adamlarý, kadýnýn bu pozisyonunun ölüm korkusunu nasýl yaþadýðýný apaçýk ortaya koyduðunu söylediler.
"Çaçapoyalar" (Bulut Ýnsanlarý) kabilesi mensuplarýna ait bir düzine mumyanýn bulunduðu maðara, Peru’nun yaðmur ormanlarý kýyýsýnda üç ay önce yürüyen bir köylü tarafýndan tesadüfen keþfedildi. Bilim adamlarý, maðarada 600 yýl bozulmadan kalabilmiþ mumyalarla birlikte seramik, kumaþ ve duvar resimleri de buldular. Çaçapoyalar, uzun boylu sarýþýn ve beyaz tenli olduklarý için bazý araþtýrmacýlar Avrupa’dan geldiklerine inanýyor. Ýnkalar tarafýndan fethedilen Çaçapoya topraklarýndaki tüm kayýtlar, 1512’de Ýspanyollarýn iþgalinden sonra kayboldu. Bir tek Ant Daðlarýnda 3 bin metre yüksekteki Kuelap Kalesi kaldý </div
Gökhan bey bu ne yaaa...gerçekten ölüm korkusunu akla getiriyor.
MT: - iyi günler ben Alia size nasil yardimci olabilirim?
Abone: - simdi Aria Hanim, benim bir Aria hattim vardi. Ya bu arada sizdeki herkesin adi Aria ve Aycell(Aysel) mi?
.
.
MT: - isminizi ögrenebilir miyim?
.
Abone: Ne yapcaksiniz ismimi, ben hat sahibi degilim.
.
MT : Hitab etmek açisindan sormustum.
.
Abone: Siz bana kisaca Rüzgarin Oglu diyebilirsiniz.
.
.
Abone: iyi günler , ben Turkcell hat kullaniyorum, Avea ya geçmeyi düsünüyorum. Ama önce sizin bilgi seviyenizi ölçücem. Eger siz yeteri kadar bilgiliyseniz ben de Avea ya güvenerek hat alirim.
.
MT: (saskin bir sekilde) Memnuniyetle sorularinizi yanitlayabilirim.
.
Abone: Preveze Deniz Savasi kaç yilinda olmustur?
.
MT: ?!?!?!?
.
Abone: Noldu bilemediniz?
.
MT: Biz burdan sadece is ile ilgili sorulara cevap verebiliyoruz.
.
Abone: Demek bilmiyorsunuz sorumun cevabini?
.
MT: 1538
.
Abone: Bilemediniz.
.
MT: (Dayanamaz) Bildim Ahmet Bey bildim. Preveze Deniz Savasi 27 Eylül 1538 de Andrea Dorya komutasindaki Haçli Donanmasi ile Barbaros Hayrettin komutasindaki Osmanli Donanmasi arasinda yapilmistir. Bu savastan sonra Akdeniz Türk gölü haline gelmistir.
.
Abone: Bravo, ben sizi denemistim zaten.
.
(Adam nerden bilsin MT nin Tarih bölümü son sinif ögrencisi oldugunu)
.
.
Abone: iyi günler, hattimi açtigimda bana pin sormuyor, baska bir sey soruyor. Ne yapmam lazim?
.
MT: Memnuniyetle yardimci olayim, ne soruyor ögrenebilir miyim?
.
Abone: Bugün Allah için ne yaptin? Diye soruyor.
.
.
MT: Size birkaç kodlama ileticem, not alabilir misiniz?
.
Abone: Tabi. Kagit kaleminiz var mi?
.
MT: Var da sizin pek isinize yaramaz.
.
Abone: Harbi ya... Kusura bakmayin iyi degilim ben bugün.
.
MT: Yok, önemli degil.
Ýlk görüþte aþka inanýr mýsýn ? Yoksa dýþarý çýkýp tekrar mý gireyim?"
- "Affedersiniz! Biz küçükkken farklý okullarda okumamýþ mýydýk?"
Sýrtýna dokunup:
- "Aman Allahým gerçekten omuz kemikleri!! Ben bunlarý kanat sanmýþtým!"
- "Çukulatadan bebeklerimiz bir düðün pastasýnýn üstünde sence de güzel görünür mü ?"
Saati sorun.
- "9'u 5 mi geçiyor? Bugün pazartesi 28 mart 9.05.. Sizinle tanýþtýðým günü ve
zamaný aklýmda tutmam gerekli de!"
Oturdunuz, konuþtunuz ve kalktý gidiyor...
- "Birþey unutmadýn mý?"
- "Neyi?"
- "Beni.!"
- "Bu þehirde yabancýyým . Bana evinin yolunu tarif edebilir misin?"
- "Baban uzaylý mýydý? Senin gibi birþey yeryüzünde yok çünkü!"
- "Telefon numaramý unutmuþum, seninkini ödünç alabilir miyim?
- "Merhaba! Bay Watch'un son bölümünde harika oynadýn, bir imza alabilir miyim?"
- "Sesi sen de duydun mu?"
- "Ne sesi? Ben birþey duymadým!"
- "Kýrýlan kalbimin sesini !"
- "Baban hýrsýz mýydý?"
- "Hayýr ! Ne Alaka?!?"
- "Gözlerinin yerine konulan elmaslarý kim, nerden çaldý o zaman?"
- "Bana yolu tarif edebilir misiniz?"
- "Ne yolu? Nereye?"
- "Kalbine"
- "Beni bir çimcikler misin"
- "Neden?"
- "Bu güzellik gerçek olamaz! Rüya görüyorum sanýrým"
- "Annenle baban zamanýnda karþýlaþmasaydý, yeryüzündeki en mutsuz insan ben olurdum!"
- "Siz Aktüel'in kapaðýndaki kýz deðil misiniz?"
- "Umarým suni solunumdan anlýyorsundur.. Soluðum kesildi seni görünce!"
Ortama göre ...
- " Bu yerin (restoranýn) en güzel kýzý olmak nasýl bir duygu?"
- "Benim dördüncü kýz arkadaþýma çok benziyorsun."
- "Kaç tane kýzarkadaþýn oldu senin?"
- "ÜÇ"
Böyle bir özgeçmiþ daha önce gördünüz mü?
Bilgisayarla aram çok iyi.
Fifa99'un kralýyým (Daha iyi olduðunu iddia eden genel müdürünüz falan varsa kapýþalým!). Counter Strike'ta bir numarayým. Bunun yanýnda önemsiz de olsa Word, Excel, hepsini biliyorum. Siz "Ofis programlan" diyorsunuz. Sizi hiç ilgilendirmediðini biliyorum ama Flash 5.0, Frontpage 2000 gibi programlan da biliyorum. Biraz da HTML vejava... Boþ zamanlarýmda sinemaya giderim, müzik dinlerim falan filân da bundan size ne ki? inanmýyorsanýz söyleyeyim: En son Driven filmine gittim. Biliyorum hâlâ inanmýyorsunuz, bu yüzden film hakkýnda izlenimlerimi söyleyeceðim: Yarýþ sahneleri harika çekilmiþ ama filmde iþ yok. Hâlâ inanmýyorsanýz Allah size akýl fikir versin. Neyse konuya gelelim. Beni iþe almak için baþvurmak istiyorsanýz, e-mail yoluyla þirket hakkýnda detaylý bilgi verip bana ........ adresinden ulaþabilirsiniz. Not: Eksik gönderilen þirket bilgileri sizin hemen elenmenize yol açabilir. Biraz da iþi kabul etme prosedüründen bahsedeyim. Gönderilen baþvurulardan sonra 8 teste tabi tutulacaksýnýz. Bu testleri geçerseniz yazýlý ve sözlü mülakatlardan sonra þirketinizin bütün elemanlarýna ingilizce sýnavý uygulanacak. Bu arada genç bir þirkette çalýþmak istiyorum (Yaþ ortalamasý 25'i geçmeyecek!). Birden fazla þirket bütün testleri geçerse averaja bakýlacak, o da eþitse kendi aranýzda oynanan maçlara bakýlacak. O da eþitse yazý tura atacaðým. Þu anda elimde 36 deðiþik þirkete ait red mektubu var. Bunlarý çerçeveletip duvarýma astým ama artýk duvarda yer kalmadý. Bu yüzden sadece ciddî baþvurularý deðerlendireceðim.
Made Ýn NizipLi
ÞAHÝDÝN BÖYLESÝNDEN HAKÝM BÝLE KORKAR.
Mahkeme salonu... Dâvada þahitlik etmesi için kürsüye yaþlý bir teyzeyi çaðýrýrlar. Kadýn yerine oturur ve davalýnýn avukatý kadýna yaklaþýr "Bayan Jones. Beni tanýyor musunuz?" Yaþlý teyze cevap verir: "Âh evet, Bay Williams! Sizi çocukluðunuzdan beri tanýyorum. Siz ta o zamanlar bile aileniz için tam bir baþ belâsýydýnýz. Devamlý yalan söylüyorsunuz, eþinizi aldatýyorsunuz, en yakýným dediðiniz insanlarýn arkasýndan konuþuyorsunuz, 2 dolar fazla kazanmak için herkesi satarsýnýz..." Dâvâlýnýn avukatý baþta olmak üzere bütün salon þok olar. Adam ne yapacaðýný bilemez kadýna tekrar sorar: "Peki Bayan WillÝams ya karþý tarafýn avukatýný tanýyor musunuz?" Kadýn yine cevaplar: "Ebette tanýyorum! Çocukluðunda ona dadýlýk yapmýþtým. Tembel, ödlek ve alkolik adamýn tekidir. Etrafýnda bir tek dostu yoktur ve herkes onun hâlâ geceleri altýna kaçýrdýðýný söylüyor!" Yine herkes þokta... Bütün salonu bir uðultu kaplar. Hakim kürsüye tak tak vurup herkesi susturur, Ýki tarafýn avukatýný da kürsüye çaðtnr ve ikisine de eðilmelerini söyleyerek kulaklarýna þunu fýsýldar: "Eðer bu kadýna beni tanýyýp tanýmadýðýný sorarsanýz ikinizi de harcarým!"
Made Ýn NizipLi
-EN BÜYÜK ÜLKE
Rusya 17.045.400 kmkarelik yüzölçümüne sahiptir.
-EN KÜÇÜK ÜLKE
Vatikan yaklaþýk 27 dönümdür.Ülke haritasýnda evler bile çok belirgindir.
-ÝLK DÜNYA HARÝTASI
M.S 150 yýlýnda Ptolemaios tarafýndan çizildi.
-KUZEY KUTBUNA ÝLK ULAÞAN
1909’da Robert Peary’nin Kuzey Kutbu’na ulaþan ilk insan olduðu söylense de bu konuda kesin deliller yoktur.Kutba ulaþtýðýný ilk belgeleyen ve ispatlayan ise 1968’de Ralph Plaisted’dýr.
-GÜNEY KUTBU’NA ÝLK ULAÞAN
1911’de Norveçli Ronald Amundsen ve ekibi,güney kutbuna ilk ulaþan insanlardýr.
-HER ÝKÝ KUTBA DA GÝDEN KÝÞÝ
Amerikalý David Porter,1970’de Güney Kutbu’na,1979’da Kuzey Kutbu’na ulaþmýþtýr.
-EN KALABALIK ÜLKE
Çin, 1.285.000.000 kiþi ile en kalabalýk ülkedir.
-EN KALABALIK ÞEHÝR
Tokyo’da 27 milyon insan yaþamaktadýr.
-EN DERÝN YER
Filipinler yakýnlarýndaki Mariana Çukuru’nun derinliði 11020 metredir.
-EN ÇOK KOMÞUSU OLAN ÜLKE
Çin’in 14 komþusu vardýr:Kore,Rusya Federasyonu,Moðolistan,Kazakistan,Kýrgýzistan,T aci kistan,Afganistan,Pakistan,Hindistan,Nepal,Bhutan, Burma,Laos ve Vietnam…
-EN UZUN NEHÝR
Mýsýr’a tarih boyu hayat veren Nil,6648 km uzunluktadýr.
-AVRUPA’NIN EN YÜKSEK YERÝ
Elbruz.5633 metre.
-AFRÝKA’NIN EN YÜKSEK YERÝ
Kilimanjaro.5895 metre.
-KUZEY AMERÝKA’NIN EN YÜKSEK YERÝ
McKinley.6194 metre.
-GÜNEY AMERÝKA’NIN EN YÜKSEK YERÝ
Acongagua.6960 metre.
-AVUSTRALYA’NIN EN YÜKSEK YERÝ
Kosciusko.2228 metre.
-ANTARKTÝKA’NIN EN YÜKSEK YERÝ
Vinson Masif.4898 metre.
-EN YÜKSEK ÇAÐLAYAN
Venezüella’daki Angel Çaðlayaný 978 metreden akar.
-EN BÜYÜK KITA
Asya kýtasý 44.500.000 kmkarelik yüzölçümüyle en büyük kýtadýr.
-EN BÜYÜK ÇÖL
Afrika’nýn kuzeybatýsýndaki Büyük Sahra Çölü, 8.500.000 kmkaredir.
-EN BÜYÜK DENÝZ
Büyük (Pasifik) Okyanus.166.000.000 kmkare.
-GRÖNLAND’A GÝDEN ÝLK DENÝZCÝ
Ulfsson,900 yýlýnda Grönland’ý keþfetti.
-AMERÝKA KITASI’NA ÝLK ULAÞAN
Christopher Columbus,1492’de Amerika’yý keþfetti.Ancak orayý Hindistan sandýðý için tam bir keþif yaptý.Ama Amerigo Vespucci,kýtaya ismini vererek tescilledi.
-EN ÇOK KITA GÖREN
Kaptan Cook,Antarktika dýþýnda bütün kýtalarý görmüþtür.
-EN ÇOK YAÐMUR ALAN YER
Hawaii’deki Waiale daðýnda yýlýn 350 günü yaðmur yaðar.
-EN BÜYÜK DEPREM
1556 yýlýnda Çin’de meydana gelen depremde yaklaþýk 850.000 kiþi ölmüþtür.
-EN YÜKSEK FAAL YANARDAÐ
Antofalla yanardaðý 6450 metre yüksekliktedir.
-EN YÜKSEK YARI FAAL YANARDAÐ
Zaman zaman harekete geçen en yüksek yanardað,Lullaillaco yanardaðýdýr.Yüksekliði 6723 metredir.
-EN YÜKSEK SÖNMÜÞ YANARDAÐ
Acongagua yanardaðý 6960 metre yüksekliðindedir.Bu üç volkan da Arjantin sýnýrlarý içinde yer alýr.
-EN BÜYÜK KÖRFEZ
1.500.000 kmkarelik yüzölçümü ile Meksika Körfezi ile en büyük körfezdir.Kýyý uzunluðu 5000 km.yi bulur.
-EN BÜYÜK ADA
Danimarka’ya baðlý Grönland çoðunluðu buz olsa da 2.715.000 kmkarelik yüzölçümü ile en büyük adadýr.
-EN DERÝN GÖL
Baykal Gölü’nün bazý noktalarý 2 km derinliðe ulaþýr.
-EN BÜYÜK DEBÝ
Saniyede en çok su taþýyan nehir Amazon’dur.Atlas Okyanusu’na saniyede 120.000 ile 200.000 metreküp arasý su taþýr.
-EN UZUN YER ADI
Tayland’ýn baþkenti Bangkok’un halk arasýndaki adý 166 harften oluþur:Krungthep Mahanakhon Bovorn Batanokosin Mahintharayutthaya Mahadilokpop Noparatratchathani Burirom Udomratchanivetmahasathan Amornpiman Avatarnsathit Sakkathatiyavisnukarmprasit.
-YAÞANAN EN YÜKSEK YER
Himalayalar’da 5990 metre yüksekte bulunan bir kalede insanlar yaþamaktadýr.
-EN BÜYÜK TÜNEL
Japonya’daki Akhi Tüneli 13 km’dir.
-DÜNYA’YI EN ÇOK GEZEN ÝNSAN
Amerikalý Jessie Rosdail,hayatý boyunca K.Kore ve bir Fransýz sömürgesi hariç tüm ülkeleri görmüþtür.
-EN DÜZ ÜLKE
Maldiv Adalarýnýn en yüksek yeri denizden 2,5 metre yeksektedir.
-EN ENGEBELÝ ÜLKE
Lesotho’nun denize en yakýn yeri denizden 1380 metre yüksektedir.
-EN UZUN ÜLKE SINIRI
ABD-Kanada arasýndaki sýnýr 6416 km boyunca uzanýr.
-EN KISA ÜLKE SINIRI
Zambia,Zimbabwe,Botswana ve Namibia bir noktada kesiþirler.
-EN ÇOK DENÝZ SINIRI OLAN ÜLKE
Kanada kýyýlarý 244.000 km uzunluða sahiptir.
-EN AZ DENÝZ SINIRI OLAN ÜLKE
Hiç kýyýsý olmayan ülkeler haricinde Togo’nun denize 73 km sýnýrý vardýr.-EN KURAK YER
Þili’deki Atacama Çölü’ne en son 400 yýl önce yaðmur yaðmýþtýr.
-DENÝZE EN UZAK YER
Çin’in Sin Kiang eyaletinde bir yer denizden 2400 km uzaklýktadýr.
-EN UZUN MAÐARA
Kentucky’deki bir maðara 350 km uzunluktadýr.
-EN SADE MÝLLÝ BAYRAK
Libya bayraðý sadece yeþil renkten oluþur ve üzerinde hiçbir desen yoktur.
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
SEVÝLMEK ÝSTEYEN YARAMAZ KEDÝLER
Kediler, yalnýz yaþayan, baðýmsýz yaratýlýþlý hayvanlardýr. Evcil köpekler gibi sahiplerinin isteklerine hiçbir zaman boyun eðmezler. Sizin de bildiðiniz gibi kediler aç kaldýklarýnda miyavlar, sevilmek istediklerinde sürtünür, tüyleri okþandýðýnda aldýklarý zevkten ötürü mýrýldanýr ve daha bunlara benzer pek çok hareketle istedikleri mesajý verirler.
Evet, bu tüy yumaklarýnýn görmesi için azýcýk ýþýk yeterlidir. Çünkü kedilerin gözleri bizim gözlerimizden farklý yaratýlmýþtýr. Onlarýn gözbebekleri karanlýkta, olabildiðince çok ýþýk alabilmek için büyüyerek yuvarlaklaþýr. Bu da onlarýn karanlýkta rahatça görebilmelerini saðlar.
Ayrýca, kedilerin gözlerinde insanlarýn gözlerinde bulunmayan bir tabaka vardýr. Bu tabaka, retina tabakasýnýn hemen arkasýndadýr. Retinadan geçip buraya gelen ýþýk tekrar retinaya doðru yansýr. Ýþte, bu tabaka ýþýðý geri yansýtabildiði için retinadan iki kere ýþýk geçmiþ olur. Bu sayede kediler çok az ýþýkta, hatta insan gözünün göremeyeceði kadar karanlýk ortamlarda bile gayet iyi görür.
- Peki Hiç Düþündünüz mü Gözleri Geceleri Neden Parlar?
Bu parlama, kedinin gözlerindeki biraz önce bahsettiðimiz tabaka ile ilgilidir. Artýk sizin de bildiðiniz gibi, bu tabaka gelen ýþýðý ayna gibi geri yansýtýr. Ýþte, onlarýn gözlerini daha parlak gösteren, gözlerindeki aynadan yansýyan ýþýktýr.
- Pençelerinin Özelliðini Biliyor musunuz?
Bu sevimlilerin minik patileri, tehlike anlarýnda yýrtýcý bir pençeye dönüþürler. Bunlarý tehlikeli hale getiren, içlerinde sakladýklarý sivri ve keskin týrnaklarýdýr. Tehlike anlarýnda bu týrnaklarý dýþarý çýkarmak için yaptýklarý hareket, ayný zamanda pençelerin yayýlarak geniþlemesini de saðlar.
- Niçin Hep Dört Ayak Üzerine Düþerler?
Hepiniz biliyorsunuzdur, metrelerce yükseklikten düþseler dahi kediler her seferinde dört ayaklarý üzerine düþerler. Dört ayak üstüne düþmenin kedilerdeki gerçek sebebi onlarýn düþerken dengelerini saðlamak için kuyruklarýný kullanmalarý ve gövdelerinin aðýrlýk merkezini bu sayede deðiþtirip, patileri üzerinde yere düþebilmeleridir.
Aðaçlarýn üzerinde, yüksek yerlerde dolaþmaktan keyif alan bu sevimli hayvancýklara düþme tehlikesi karþýsýnda bu koruyucu özelliði veren, sonsuz þefkat ve merhamet sahibi olan yüce Rabbimizdir.