Nizip'teki söyürçü gezme adetinin Antep sürümüdür. Þimdi bana söyürçü gezmek nedir diye sorma!!!.
Halil Hocam bilgiler için teþekkürler.
alýntý:
cengizkrbck:
.
hocam bu "Haþýl" ne demek tam olarak....
.
Nizip'teki söyürçü gezme adetinin Antep sürümüdür. Þimdi bana söyürçü gezmek nedir diye sorma!!!.
Halil Hocam bilgiler için teþekkürler.
alýntý:
cengizkrbck:
.
hocam bu "Haþýl" ne demek tam olarak....
.
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (17.10.07 Saat 11:26 ) deðiþtirilmiþtir.
bireysel emekli, sadece üye...
Abi haþýl: Gaziantep yöresine ait bir müzik türü. Barak havasý gibi bir þey diye biliyorum.
Hocam bizi farklý konularda aydýnlattýðýnýz için teþekkür ediyor. Saygýlarýmý sunuyorum..
Bu tür bilgileri bizimle daha sýk paylaþýrsanýz sevinirim....
Hocam belki konuyu daðýtýyorum ama zaten türküde de geçiyor:.
"Elektirik söndü kalkýn haþýla,
Haþýlý getirin, koyun aþýna...".
Bu konudaaslýnda Antepli arkadaþlar daha iyi anlatýr.
alýntý:
Ý.H.Er:
Abi haþýl: Gaziantep yöresine ait bir müzik türü. Barak havasý gibi bir þey diye biliyorum.
.
bireysel emekli, sadece üye...
Emeðine saðlýk Harika bir yazý..
KÜRT KARAYILAN ÝLE TÜRK ÞAHÝNBEY OMUZ OMUZA .
Abi baþlýgý veririken neden kürt,Türk diye vurgulama yaptýn, pek mana veremedim?.
Konu nizip.com tarafýndan (27.05.08 Saat 16:53 ) deðiþtirilmiþtir.
Eyvallah !!!
alýntý:
"quote" alibey2727 demiþki:
KÜRT KARAYILAN ÝLE TÜRK ÞAHÝNBEY OMUZ OMUZA .
Abi baþlýgý veririken neden kürt,Türk diye vurgulama yaptýn, pek mana veremedim?.
.
.
Ne zaman ki bir takým yahudi siyonist oyunlarýný oynayanlar içimize dalýnca, bizleri bir takým ýrk, cemaat, mezhep ve meþrep farklýlýklarý ile bölmeye çalýþmýþ, bu bölme sonucunda, 30 bin vatan evladýnýn kanýna malolmuþtur..
Bu topraklar üzerinde yaþayan herkes müslümandýr. Müslüman çatýsý altýnda olmak ise bir gururdur. Baþka bir isimle çatý aramaya gerek yoktur. Lazý çerkezi, doðulusu batýlýsý, arabý kürdü ve türkü ile hepsi bu vatanýnýn evladýdýr. Adil avazýn þu sözlerini bu konuda çok manidar buluyorum ve onunla sözlerimi bitiyorum:.
Bana ýrkýmý sormayýn
Gah siyahým gah beyazým
Bazen Türküm, Bazen Kürdüm
Benim Dinim yeter bana...
.
Allah’a emanet olunuz..
Bir zamanlar bu millet Bu bayraðýn altýnda beraber can vermiþlerdir. Hiç bir ayrým ve ayrýcalýða meydan vermeden, bu topraklarý korumuþ, kardeþliðin en güzel örneðini sergilemiþlerdir. Hepiniz Adem’in çocuklarýsýnýz, Adem ise topraktandýr genellemesi ile, Cenabý mevlanýn "Sizi bir erkek ve bir diþiden yarattýk ve sizi oymak ve kabilelere tanýþanýzý diye böldük. Üstün olan sadece takva (Allaha yakýn) olandýr" ermi ilahisini içine sindirmiþlerdir.
Konu nizip.com tarafýndan (27.05.08 Saat 16:53 ) deðiþtirilmiþtir.
Bana ýrkýmý sormayýn
Gah siyahým gah beyazým
Bazen Türküm, Bazen Kürdüm
Benim Dinim yeter bana...
Konu nizip.com tarafýndan (27.05.08 Saat 16:54 ) deðiþtirilmiþtir.
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
ÖNEMLÝ OLANBU VATANIN EVLADI OLMAK. AYNI ÝNANÇLARA SAHÝP OLMAK DEÐÝLMÝDÝR..
TEK YUMRUK OLUP, BU VATANIN HER KARIÞI ÝÇÝN SAVAÞANLAR BÖYLE DEÐÝLMÝYDÝ..
.
Bizlere bir üns esintisi gibi kardeþlik ve birlik ruhu aþýlayan mesajýnýz için sizi ayakta alkýþlýyorum ibrahim hocam. Ýçimizde bizden biri gibi görünüp bizim IQ seviyemizle alay edercesine kin ve nefret tohumu aþýlayabileceðini zanneden karanlýk güdümlü kiþilerin inadýna kalemine saðlýk hocam. .
Bu millet Allahýz izni ve iradesiyle içimizdeki din ve millet düþmanlarýnýn oyununa gelmeyecek dünyaya sözünü gecirecek. Bizi birbirimize kýrdýrarak kendi ekmek paralarýný çýkaran kafatascýlýk yaparak halký kinve düþmanlýða sevkeden kardeþlik baðlarýný tarumar etmeye çalýþanlara burada bu dakikada not düþülenler bir þamar gibi yüzlerinde patlayacaktýr..
Mutedil üslubumu bir nebze bozddugum için herkesten özür dilerim.
Biz kürdü türkü lazý cerkezi alevisi sünnisi süryanisi ile tekiz biriz Abdullah ýz hepimiz. .
Aksini içimize fýsýldamaya calýþanlarý Allaha havale ediyoruz. .
ÇÜNKÜ O PLAN YAPICILARIN EN ÜSTÜNÜDÜR..
Hamiyetperver olmayý jakobenizme þovenizme tercih etmek bugun her zamankinden daha elzem belki. Bizi tefrikalara bölmeye calýþanlarýn amaçlarýna ulaþamamasý ümidiyle.
Allah karayilan gibi kahramanlardan razi olsun!!!.
Onlar olamsa belki bugün birirak veya bir filistin gibi bir kardes kavgasinin icinde bogulmus gitmistik.
mrb bende bir karayilan olarak göz gezdirdim ve cok beyendim ayrica baslikta cok güzel kutlarim .
Güzel Bir Slayt.
Türkün Sesi ve Ýntikamý.