Erkek dediðin yakýþýklý olacak. Öyle karþýdan yürüyüp gelirken endamýna hayran kalacaksýn, ruhun rüzgarýna kayacak. Omuzlarýn,bacaklarýn,düz karný o sert hatlý çene kemiðinin, okka gibi burnun seyrine doyamayacaksýn. Bakýmlý olacak erkek dediðin. Saçlarý temiz, çoraplarý temiz, kýyafetleri düzgün olacak. Bu kalýbýn içinde tam bir beyefendi barýndýracak. Kaþý, gözü güzel olacak, diþleri temiz ve beyaz. Ama bunlardan önce özü sözü doðru, sözünün eri bir delikanlý olacak.
Eline kaðýt kalem alsa delikanlýlýðýn kitabýný yazacak. Komple olacak yakýþýklýðý.Korkmayacaksýn gecenin bir vakti uyanýp da yanýnda gördüðünde onu.
Yakýþýklý olacak ama aklýný sende tutacak kadar da akýllý. Seni elinin tersiyle deðil avucunun içiyle kavrayacak. Bileceksin ki emin ellerdeyim, baþkasý tutamaz elimi böyle. Rahat olacaksýn yanýnda, çok konuþmayacak, beynini didiklemeyecek.Ýnce olacak; seni senin kadar düþünecek. Sen onu merak ettiðinde kendisine hesap soruluyor havalarýna girmeyecek. Senin inceliðine karsý umursamaz sözler sarf etmeyecek. Adamýn sinirini bozmayacak, cinlerini tepesine çýkarmayacak, sanki sen onun için varmýþsýn, her ne zaman istese emrine amadeymiþsin, o ne yaparsa yapsýn her istediðinde yanýnda elinin altýnda olacakmýþsýn triplerine girmeyecek. Sen ona sevgini gösterdiðinde, sen ona kayýtsýz þartsýz aþýkmýþsýn gibi havalara girmeyecek. Erkek dediðin ilgi gördüðünde ilgiyle, sevgi gördüðünde sevgiyle karþýlýk verecek.
Erkek dediðin, sen onun için kendine baktýðýnda, sýrf ona daha güzel görünmek için giyinip kuþandýðýnda hiçbir þey olmamýþ gibi davranmayacak.
Ruhunu okþamasýný bilecek. Romantik olacak, kimi gün habersizce kucaðýnda çiçeklerle çýkýp gelecek. Özel günleri unutmayý marifet sanmayacak. "Kazma" olmayacak senin bütün zarafetine karþý. Gerçekten seven bir kadýn sevgi ve ilgi bekler, erkeðine verdiði aþkýn karþýlýðýnda küçük bir tatlý söz, kýsa bir mesaj, bir çaðrý bile onu mutlu edebilir. Erkek dediðin bütün bunlarý cebinden para harcýyormuþ gibi cimrilikle yapmayacak. Ben aranmayý, çok aramayý sevmem demeyecek.
Her þey kendi istediði gibi olsun istemeyecek. Sadece kendi canýnýn istemesine baðlamayacak her þeyi. Erkek dediðinin, hissettiðiyle yaptýðý þey arasýnda uçurum olmayacak.
Cesur olacak cesur. Seni seviyorum derken korkmayacak, baþka þeylerin arkasýna gizlenmeyecek. Seviyorum deyip bir sonraki perdede kaçmayacak, özlüyorum diyorsa gelecek, kaybetmek istemiyorum diyorsa kaybetmeyecek. Erkek dediðin aþkýna sahip çýkacak. Korkak olmaz erkek dediðin.
Erkek dediðin aldatmayacak. Aldatmak basitliktir. Seviyorum diyorsa aldatmaz erkek dediðin. Aldatýyorsa sevmiyor demektir.
Erkek dediðin yakýþýklý olacak, çekici olacak ama bundan çok daha öte bir þey. Zeki olacak. Kadýnýn küçük yalanlara, bahanelere inanmayacaðýný, kendisini kendi gibi tanýdýðýný bilecek. Kadýnýn zekasýný küçümsemeyecek kadar zeki olacak. Zeki olacak, seni bir hamur gibi karmasýný bilecek, o hamura kendisi katmasýný da.
Deðerlerini bir anlýk hevesler uðruna satmayacak.Yan gözle hatun kesmeyecek, üstüne sevgili edinmeyecek. Erkek dediðin önce sevecek. Kendini sevmeyen erkekten kimseye hayýr gelmez. Bir bakarsýn ki yýllar sonra bu adamla ne yataða sýðýyorsun,ne topraða. Koluna girip gezmesini bileceksin gururla, koynuna alýp seviþmesini de. Babalýðýný da bilecek, ana-babaya hürmet etmeyi, kadir kýymet bilmeyi, vefakarlýðý, fedakarlýðý da ..
Erkek dediðin seni koruyacak, kuþatacak. O nerede olursa olsun seni koruyacaðýný bileceksin. Pýsýrýk olmayacak erkek dediðin.Erkek dediðin erkek olacak güzelim. Seni sadece sen olduðun için sevecek. Parayla, pulla, kariyerle, güçle, kimin ne dediðiyle hareket etmeyecek. Hem sevgilin, hem arkadasýn, hem dostun, hem baban,hem çocuðun olacak, huzurla baðrýna basacaksýn. Bileceksin ki evde o erkeði beklemenin zevkini, huzurunu baþka hiçbir þey yaþatamaz.