Kazada ölen genç kýz son yolculuðuna gelinlikle uðurlandý
Nizip ilçesinde meydana gelen feci kazada düðün hazýrlýðý yapan genç kýz hayatýný kaybederken, anne, babasý ve kardeþi de yaralandý. Kazada ölen genç kýz, tabutunun üzerine örtülen gelinlikle son yolculuðuna uðurlandý.
Edinilen bilgiye göre, Nizip ilçesinde 33 EMU 19 plakalý týr, D400 karayolu Sanayi Sitesi mevkiinde yanýnda seyir
eden Mehmet Davulcu (56) idaresindeki 27 U 1060 plakalý motosiklete çarptý. Sanayi Sitesi'ndeki 15. Cadde'ye dönüþ yapan motosiklet çarpmanýn etkisiyle devrilirken, sürücü ve 3 kiþi etrafa savruldu. Feci kazada týrýn altýna giren 20 yaþýndaki Duygu Davulcu olay yerinde hayatýný kaybederken, baba Mehmet Davulcu, 10 yaþýndaki oðlu N.D., anne Elif Davulcu (53) da hafif þekilde yaralandý. Kazayý haber alan Duygu Davulcu'nun yakýnlarý olay yerine gelerek, týr þoförü H.D.'ye tepki gösterdi. Kaçan týr sürücüsü linç edilmekten kurtulurken, týra saldýran vatandaþlar polis tarafýndan güçlükle sakinleþtirildi. Olay yerinde hayatýný kaybeden Duygu Davulcu ve kazada yaralanan ayný aileden 3 kiþinin zeytin toplamak için tarlaya gittiði öðrenildi. Ailenin hasadýn bitmesinin ardýndan zeytin aðaçlarýnda kalan zeytinleri toplamak için sabahýn erken saatinde yola çýktýðý belirtildi.
Düðün hazýrlýðý yapýyordu
Kazada ölen Duygu Davulcu'nun cenazesi, Nizip Asri Mezarlýk'ta öðle namazý sonrasý kýlýnan cenaze namazýnýn ardýndan defnedildi. Genç kýn tabutuna örtülen gelinlik dikkat çekti. Dualar ve gözyaþlarý ile son yolculuðuna uðurlanan Duygu Davulcu'nun düðün hazýrlýðý yaptýðý ve yarýn istemeye gelineceði öðrenildi.
Kaza anýný anlatan acýlý baba Mehmet Davulcu, "Bir araç sollarken týr sürücüsü bizi sýkýþtýrýp vurdu. Zeytin baþaðýna gidiyorduk. Çoluk çocuðun rýzkýný kazanmaya, ekmek parasýný kazanmaya gidiyorduk" dedi.
Týr sürücüsü kaza için özür diledi
Feci kazadan sonra týr sürücüsünün araçtan inerek kendisinden özür dilediðini anlatan Mehmet Davulcu, "Kaza anýnda ben takla atmýþým. Kýzým tekerin altýna girmiþ, anasý bir tarafta, küçük kýz baþka bir tarafta. Týr sürücüsü iniyor aþaðýya, 'Ben görmedim, özür dilerim' diyor. Bu olur mu, hangi kanunda, kitapta yazar. Týr sürücüsü kaçmayaydý görürdü ama kaçtý" diyerek týr sürücüsüne tepki gösterdi.