Nizip Belediyesi tarafýndan düzenlenen "2. Nizip Kitap Günleri" törenle baþladý. 20 yazar ile ulusal çapta birçok yayýn evinin yer aldýðý etkinlik, 31 Ekim tarihine kadar Millet Bahçesi’nde devam edecek.
Belediye Baþkaný Mehmet Sarý’nýn talimatýyla ilki 2019 yýlýnda yapýlan ancak pandemi nedeniyle bir yýl ara verilen kitap günlerinin 2’incisi, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin, Nizip Kaymakamý Kemal Þahin, Belediye Baþkaný Mehmet Sarý ve protokol üyelerinin katýlýmýyla gerçekleþen açýlýþ töreniyle baþladý.
Törenin açýlýþ konuþmasýný yapan Nizip Belediye Baþkaný Mehmet Sarý, ilkini 2019 yýlýnda gerçekleþtirdikleri Kitap Günleri etkinliðine pandemi nedeniyle bir yýl aram vermek zorunda kaldýklarýný söyledi.
Hedeflerinin bundan sonraki süreçte her yýl kitapseverleri yazar ve kitaplarla buluþturmak olduðunu ifade eden Baþkan Sarý sözlerine þöyle devam etti.
‘’Etkinlik kapsamýnda çok deðerli katýlýmcýlar ve yazarlarýmýz ilçemizde olacak burada kitapseverlerimizle bir araya gelerek kitaplarýný imzalayacaklar yine ayný þekilde yarýn akþam ise saat 20.00 da Kapalý Spor Salonumuzda deðerli yazarýmýz ve TRT Program sunucumuz Hayati Ýnanç beyi hemþerilerimizle buluþturup bir konferans düzenleyeceðiz. Bu etkinliðimize de þimdiden tüm vatandaþlarýmýzý davet ediyor ve katýlýmlarýndan dolayý tüm misafirlerimize teþekkür ediyorum’’ dedi.
Vali Davut Gül ise, Nizip Belediyesinin katkýlarýyla yapýlan kitap günleri Nizip’te farkýndalýk oluþturduðunu belirtti.
Kitap okumanýn ve okuma kültürünü her yaþa yaymanýn önemine deðinen Gül, bu tür etkinlikler öðrenciyle ve öðretmenin kitap ile buluþmasýný saðlýyor. Ben Mehmet Sarý baþkanýmýza teþekkür ediyor ve her geçen sene daha iyisini yapacaðýna inanýyorum. Nizip ile Nizip Belediyesi ile baþlayan kitap günleri diðer belediyelerimize de örnek olarak bu yýl Þahinbey belediyemizce yapýldý. Nizip her konuda olduðu gibi bu konuda da ilkleri yapmýþ oldu. Ben bir kez daha Belediye Baþkanýmýza ve ekibine teþekkür ediyorum’’ dedi.
Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin’ de Gaziantep Büyükþehir Belediyesi olarak pandemi döneminde çocuklarýmýz kitaplardan ve kitap okumdan mahrum kalmamalarý için kitaplarýný evlerine göndererek kitapla buluþmasýný saðladýklarýný ifade ederek sözlerini þöyle sürdürdü.
‘’Nizip okuyorsa Gaziantep okuyor, Nizip mutluysa Gaziantep mutlu ve Nizip huzurluysa Gaziantep huzurludur diyerek her zaman güzel ilçemiz Nizip’e sahip çýktýk ve her konuda desteklerimizi sunduk. Gaziantep Büyükþehir Belediyesi olarak artýk diyoruz ki alt yapý belediyeciliði bitmiþtir insani merkezine alan sosyal belediyecilik baþlamýþtýr ve bu anlamda da çalýþmalarýmýzý sürdürmeye devam ediyoruz. Böylelikle bugün Nizip’i Nizip yapan Nizipliler ve gençleriyle buluþmamýza vesile olan Baþkanýmýza teþekkür ediyor ve bu etkinliðin hayýrlý olmasýný diliyorum’’ dedi.
Nizip Kaymakamý Kemal Þahin ise, Nizip Belediyesinin ev sahipliðinde bu yýl ikinci kez düzenlenen kitap günleri etkinliðini önemsediðini belirterek Nizip Belediye Baþkaný Mehmet Sarý ve ekibine teþekkür etti.