Nizip Ticaret Odasý Suriye'de Bir Ýlke Ýmza Attý
Nizip Ticaret Odasý (NTO), Çobanbey Sanayi ve Ticaret Odasý ile kardeþ oda protokolü imzalayarak Suriye’de bir ilke imza attý.
Kardeþ oda protokolü imza töreninde bir konuþma yapan Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, “Yurtdýþýnda iþbirliklerimizi ve ilçemizin ihracatýný arttýrmak için kardeþ oda protokollerimize bir yenisini daha ekledik.” dedi.
2012 yýlýnda baþlatýlan kardeþ oda protokolü çalýþmalarýný davam ettirdiklerini belirten NTO Baþkaný Özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü: “Bizler bugün Nizip Ticaret Odasý ve Çobanbey Sanayi ve Ticaret Odasý arasýnda iletiþimi güçlendirmek, karþýlýklý hizmet standartlarýnýn artmasýný saðlamak, ortak toplantýlar ve faaliyetler düzenlemek amacýyla Kardeþ Oda protokolü imzaladýk. Böylece bölgelerimiz adýna koordinasyon ve iþbirliði anlamýnda her iki odaya fayda saðlamayý da planlýyoruz. Çobanbey Sanayi ve Ticaret Odasý ile iþbirliði sayesinde daha kapsamlý faaliyetler ve projeler hazýrlamak adýna kuracaðýmýz bu baðýn bölgelerimize katký saðlayacaðý kanaatindeyiz. Böylece “Ortak Akýlla Çalýþmak” anlayýþýyla iþbirliði yaptýðýmýz faaliyetler ve projelerin hem kýsa hem de uzun vadede etkilerini göstereceðine inancýmýz sonsuzdur. Ben Çobanbey Sanayi ve Ticaret Odasý ile kardeþ oda olmamýza olanak saðlayan Çobanbey Sanayi ve Ticaret Odasý Baþkaný Sayýn Hüseyin Ýsa’ya teþekkür eder, Kardeþ Oda protokolünün her iki oda için hayýrlý ve uðurlu olmasýný diliyorum.” ifadelerine yer verdi.
Çobanbey Sanayi ve Ticaret Odasý Baþkaný Hüseyin Ýsa ise Nizip Ticaret Odasý’ný Çobanbey’de aðýrlamaktan duyduðu memnuniyeti dile getirdi.
Çobanbey hakkýnda bilgileri veren Baþkan Hüseyin Ýsa þunlarý ifade etti: “Ýki Oda arasýndaki birlikteliðin ve ticaretin güçlenmesi, iþbirliðinin arttýrýlmasý ve geliþtirilmesinin her iki taraf adýna olumlu sonuçlar doðuracaktýr. Protokol kapsamýnda ilk somut adým olarak insani yaþam standardýnýn yükselmesine yönelik çalýþma yürütülmeyi planlýyoruz. Kardeþ Oda protokolümüzün her iki oda için hayýrlý ve uðurlu olmasýný diliyorum.” þeklinde konuþtu.
Protokol törenine NTO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yaprak, NTO Meclis Katip üyesi Ali Kaya, NTO Meclis Üyeleri Coþkun Güzel, Selahattin Marangoz ve de katýldý.