Nizip Bilim ve Sanat Merkezi Eðitim ve Öðretime Baþladý
2021-2022 eðitim öðretim yýlýndan itibaren genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarýnda sýnavla öðrenci alan Nizip Bilim ve Sanat Merkezi ( *BÝLSEM ) eðitim ve öðretime baþladý.
BÝLÝM VE SANAT MERKEZÝ (BÝLSEM) NEDÝR?
Bilim ve Sanat Merkezi, örgün eðitim kurumlarýna devam eden ve genel yetenek (zihinsel), görsel sanatlar veya müzik alanýnda özel yetenekli olduðu uzmanlar tarafýndan tanýlanan öðrencilere, yeteneklerini geliþtirerek en üst düzeyde kullanmalarýný saðlamak için okul saatleri dýþýnda destek eðitimi vermek üzere açýlmýþ olan baðýmsýz bir özel eðitim kurumudur.
Bilim ve Sanat Merkezleri örgün okullara alternatif bir eðitim kurumu deðil, örgün eðitim kurumlarýný destekleyici bir eðitim kurumudur.
Bakanlýk kararý doðrultusunda ilkokul 1, 2 ve 3. sýnýflardan tanýlama yapýlmýþtýr. Bilim ve Sanat Eðitim Merkezlerine öðrenci seçimi Özel Eðitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüðü tarafýndan her yýl belirlenen tarihlerde yapýlan sýnav sonuçlarýna göre yapýlmaktadýr. Sýnava katýlacak olan öðrenciler okullarýndaki sýnýf öðretmenleri tarafýndan doldurulan "gözlem formu" listesiyle aday gösterilmekte.
BÝLSEM’DEKÝ EÐÝTÝM SÜRESÝ NE KADARDIR?
BÝLSEM’deki eðitim süresi, öðrencinin kuruma kayýt yaptýrmasý ile baþlamakta olup, Uyum (40 saat veya 2 ay), Destek Eðitimi (ilkokul bitene kadar veya 1 yýl), Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme (3 yýl), Özel Yetenekleri Geliþtirme (2 Yýl), Proje Üretimi/Yönetimi (lise bitene kadar) þeklinde öðrencinin ilk, orta ve lise eðitim hayatý boyunca devam eder.
![]()