Fevkani Kilisesi Camiye Deðil Müzeye Dönüþtürülmeli
Nizipli Hayýrsever kiþiliði bilinen ilçede birçok eseri olan Avukat M.Maruf Marufoðlu tarafýndan yapýlan açýklamada 12.yüzyýlda yapýldýðý tahmin edilen Fevkani Kilise’si Nizip’teki en güzel tarihi eserlerden biridir.Bu eser 1800 yýllarýnda camiye dönüþtürülmüþ olup 1888 yýlýnda Þýhlar 1904 yýlýnda Molla Ahmet(Fevkani) camii hizmete açýlmýþ bu sebepten cami olarak kullanýmdan vazgeçilmiþtir.
Günümüze kadar iç kýsmýnda aslýna asla uymayan restorasyonlar yapýlmýþ farklý hizmetlerde kullanýlmýþtýr.
Þimdilerde bu tarihi eserin etrafýnda 5 adet cami bulunduðu halde ki mesafe her birine 200 metre olduðu halde (Fevkani Camii,Bilal Çeker Camii,Þýhlar Camii,Çarþý Camii,Saha Camii) camiye dönüþtürülmesi için çaba harcanmaktadýr.
Her köþe baþýna bir cami yaparsanýz cemaati daðýtýr Cem fikrine aykýrý hareket edersiniz.
Ben çok þükür müslümaným,Hacýyým günde 5 vakit namaz kýlýyorum.Cemaetle kýlýnmasý gereken tek namaz Cuma Namazý olup cemaetle kýlýnmasý gerekmektedir.Cami þart deðildir.
Ýnsanlarýmýz gereksiz yere suçlanmaktan korktuklarý için bana telefonla veya mesajla ulaþarak tepkilerini dile getiriyorlar.
Bu tarihi eserin bu haliyle muhafaza edilerek müze olarak,sergi sarayý,el iþleri merkezi olarak açýlmasýnýn daha uygun olacaðýný düþünüyorum kanaatim budur.
Bütün saðduyulu vatandaþlarýmýzýn bu hususta bana yardýmcý olmalarýný bekliyorum.
Saygýlarýmla.