Nizip Ticaret Odasý (NTO), Aðustos ayý meclis toplantýsýna Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Ýdari Amiri ve Gaziantep Milletvekili Ali Þahin ve Nizip Belediye Baþkaný Mehmet Sarý katýldý.NTO Meclis Baþkaný Bekir Karabacak ve NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt tarafýndan karþýlanan TBMM Ýdari Amiri ve Gaziantep Milletvekili Ali Þahin ve Nizip Belediye Baþkaný Mehmet Sarý Nizip Ticaret Odasý Aðustos ayý meclis toplantýsýna katýlarak meclis üyeleri ile istiþarelerde bulundu.Toplantýnýn açýlýþ konuþmasýný yapan NTO Meclis Baþkaný Bekir Karabacak, Aðustos ayý meclis toplantýmýza katýlarak bizleri onurlandýran TBMM Ýdari Amiri ve Gaziantep Milletvekili Ali Þahin ve Nizip Belediye Baþkaný Mehmet Sarý'ya þahsým ve NTO Meclisi adýna çok teþekkür ediyorum dedi.Nizip'in sorunlarýný ortak akýl ile istiþare edeceklerini ifade eden NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, Sorunlarýmýzý dile getiriyor ve sorunlarýmýza çözüm bulundukça bizlerde daha fazla þevkle çalýþmalarýmýza devam ediyoruz. Bunun en son örneði de Nizip'e gümrük müdürlüðünün oluþturulmasý için bakanlarýmýzla, valimizle, milletvekillerimizle ve belediye baþkanýmýz ile birlikte çýkmýþ olduðumuz bu yolda artýk sona gelinmiþtir. Odamýzýn alt katýnda bulunan sürekli eðitim merkezini gümrük müdürlüðümüze tahsis ederek çevre düzenlemeleri de yapýldýktan sonra gümrük müdürlüðü aktif hale gelecektir. Bu baþarýnýn saðlanmasýnda baþta TBMM Ýdari Amiri ve Gaziantep Milletvekili Ali Þahin'e ve emeði geçen herkese teþekkür ediyorum. Nizip'e Gümrük Müdürlüðünün kurulmasý ile birlikte Nizip'in ihracatýnýn önü açýlacak ve ilçemiz dolayýsýyla ülkemiz zenginleþecektir þeklinde konuþtu.NTO Meclisi ile bir arada bulunmaktan mutluluk duyduklarýný dile getiren Nizip Belediye Baþkaný Mehmet Sarý ise þu þekilde konuþtu: Geçen ayki meclis toplantýsýna katýlarak sizlerle birçok konuyu istiþare ettik. Bugün ise meclisin tatile girmesi ile birlikte þehrimize gelen TBMM Ýdari Amiri ve Gaziantep Milletvekili Ali Þahin ile sizleri ziyaret etmekteyiz. Konuþtuðumuz konular þehrimizin ortak problemleri ve çözülemeyecek konular deðildir. Bu sorunlarýn takip ederek çözülmesi ile ilgili elimizden gelen gayreti göstereceðiz dedi.Nizip'in ticari bir tarihi olduðunu belirten TBMM Ýdari Amiri ve Gaziantep Milletvekili Ali Þahin sözlerini þu þekilde sürdürdü: Nizip sadece ülkemizde deðil ticaret anlamýnda tüm dünyaya isminden söz ettirmiþtir. Bu þehrin var olan güçlü potansiyellerini nasýl bir vizyona dönüþtürürüz bunun planlamasýný hep birlikte siyaset, ticaret erbabý sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlarý ile birlikte yapmamýz gerekmektedir. Gümrük müdürlüðünün Nizip'e kurulmasý ilçemizde bir dönüþüm noktasý olacaktýr. Bu konunun gerçekleþmesinde emeði geçen baþta ticaret bakanýmýza, oda baþkanlarýmýza ve emeði geçen herkese teþekkür ediyorum. Nizip ortadoðuya açýlan önemli kapýlardan birisidir. Bu kapýlardan olan Karkamýþ gümrük kapýsýnýn da kapasitesinin arttýrýlmasý için gerekli kurumlarla görüþerek çalýþmalarýmýzý tamamlayacaðýz. Suriye'de de iþlerin yoluna girmesiyle birlikte Nizip bölgenin ticaret ve gümrükleme merkezi haline gelecektir þeklinde konuþtu.Konuþmalarýn ardýndan NTO Meclis üyelerine geniþ bilgiler veren TBMM Ýdari Amiri ve Gaziantep Milletvekili Ali Þahin, katýlýmcýlarýn sorularýný cevapladý.