Nizip Ticaret Odasý'nýn (NTO) yapmýþ olduðu giriþimler sonucu Nizip'e Gümrük Müdürlüðünün kurulmasý için çalýþmalar baþladý.Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, Ticaret Bakanlýðý Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüþ'e iletmiþ olduðumuz Gümrük Müdürlüðü talebimiz Ticaret Bakaný Sayýn Mehmet Muþ tarafýndan kabul edildi dedi.çalýþmalar Meyvesini VerdiBir dizi ziyaretler için Gaziantep'e gelen Ticaret Bakanlýðý Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüþ'e Nizip'e Gümrük Müdürlüðü kurulmasý ile ilgili dosyanýn sunulduðunu belirten NTO Baþkaný özyurt, Gümrük Müdürlüðü talebimiz Ticaret Bakanlýðý Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüþ tarafýndan Ticaret Bakaný Mehmet Muþ'a iletilmiþtir. Sayýn Bakanýmýz da müdürlüðün kurulmasý için gerekli talimatlarý ilgili yerlere vermiþtir. Ýnþallah en kýsa süre içerisinde Gümrük Müdürlüðü Nizip'te faaliyet göstermeye baþlayacaktýr. Nizip Ticaret Odasý olarak Gümrük Müdürlüðünün fiziki þartlarýný karþýlayabiliriz. Bu konuda her türlü desteði vermeye hazýrýz. diye konuþtu.Nizip'in önemi Artmaya Devam Ediyorözyurt, Gümrük Müdürlüðü'nün kurulmasýnýn Nizip ve çevre ilçelerin ekonomisine de büyük canlýlýk kazandýracaðýný vurgulayarak, þöyle devam etti:Gaziantep, Türkiye'de ekonominin ve sanayinin lider bölgelerinden biridir. Nizip ilçemizdeki müteþebbis ruha sahip firmalarýmýz geçmiþten gelen tecrübe birikimiyle üretimde olduðu gibi ihracatla çok hýzlý büyümekte ve global dünyada fark yaratmaktadýr. Ýþletmelerimiz için artýk küresel boyuttaki geliþmeler doðrultusunda rekabet edebilirlik vazgeçilmez unsurlardandýr. Nizip ilçemiz nüfusu, sanayi ve ihracatý ile birçok ilden daha büyüktür ve metropol bir þehir olmak için yerel deðil küresel ölçekte uluslararasý pazarlara yönelik çalýþmalar yapýlmakta ve ilçemizin bulunduðu coðrafi konumun önemi de her geçen gün artmaktadýr.Ýhracatta Artýþ BekliyoruzÝlçemizden 2020 yýlýnda 113 ülkeye 105 firmamýz tarafýndan 172.929.480 dolar ihracat gerçekleþtirilmiþtir. 2011 yýlýnda 25.milyon dolar olan ihracatýmýzý 10 yýlda 7 katý artmýþtýr. 2021 yýlýnýn ilk 6 ayýnda ise 100.milyon dolar ihracatýmýz ile 35 ilden fazla ihracat gerçekleþtirilmiþtir. Ýlçemizin Karkamýþ dahil ithalat ve ihracat hacmi 400 milyon dolardýr. 2023 hedeflerini yakalamak adýna ilçemizde Gümrük Müdürlüðü'nün kurulmasý hem ihracatçýmýzýn iþini kolaylaþtýracak hem de komþu ilçemiz Birecik'te ihracat yapmak isteyen müteþebbisleri teþvik edecektir.Emeði Geçenlere TeþekkürBu konuda yýllardýr ýsrarla Gaziantep Gümrük Baþmüdürlüðüne baglý Nizip gümrük müdürlüðünün kurulmasýný ýsrarla talep ettik, bize güvenenlerin güvenini boþ çýkarmayacaðýz. Ýhracatýmýzýn artmasý ile hem üretimimiz, hem ihracatýmýz, hem de istihdamýmýz ciddi þekilde artacaktýr. Talebimizin gerçekleþmesinde emeði geçen Ticaret Bakaný Sayýn Mehmet Muþ'a, Gaziantep Valimiz Davut Gül'e, Gaziantep Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin'e, TBMM Ýdare Amiri ve Milletvekili Ali Þahin'e, Gaziantep Milletvekillerimiz Necat Koçer, Mehmet Sait Kirazoðlu'na, Nizip Belediye Baþkanýmýz Mehmet Sarý'ya, Ticaret Bakanlýðý Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüþ'e, TOBB Baþkanýmýz Rýfat Hisarcýklýoglu'na Gaziantep Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Tuncay Yýldýrým'a, Gaziantep Sanayi Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Adnan ünverdi'ye ve Gaziantep Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Akýncý'ya teþekkür ediyor, ilçemize ve iþ dünyamýza hayýrlý olmasýný diliyorum þeklinde konuþtu.