Nizip’te 'Telafide Bende Varým' programýna çeþitli okullarda derslerin yaný sýra çeþitli etkinliklerle yapýlýyor. Milli Eðitim Bakanlýðý'nýn baþlatmýþ olduðu 'Telafide Ben de Varým' programý kapsamýnda Nizip'te okullarda Sosyal, kültürel, sportif, öðrencilerin akademik geliþimlerine yönelik alanlar aðýrlýklý dersler verilmeye baþladý.
Nizip Belediyesi Ýlkokulu ise farklý bir etkinliðe imza attý. Nizip Belediyesi Ýlkokulu Türk Kýzýlayý Gaziantep þubesi iþbirliði ile öðrencilere Covid-19 salgýný nedeniyle eðitimde yaþanan sýkýntýlarý gidermek amacýyla öðrencilere çeþitli etkinliklerle okullara motivasyonu saðlanýyor. Ayrýca Kýzýlay Gaziantep Þubesi gönüllüleri tarafýndan yaratýcýlýðýn ve hayallerin resmedildiði ebru sanatý, Osmanlý'ya kadar uzanan bir tarihe sahip olan ebru sanatý öðretildi. Nizip Belediyesi Ýlkokulu öðrencilerinin telafi eðitimine destek olmak amacýyla, Kýzýlay’ý anlatan hikaye, boyama kitaplarý, rüzgar gülü ve balon daðýtýldý. Palyonço gösterisi ise öðrencileri mutlu etti.
Nizip Belediyesi Ýlkokulu Müdürü Mustafa Taþkesen, telafi eðitim sürecinde öðrencilerimizin okul özlemini biraz olsun hafifletmek, pandemi nedeniyle geri kalýnan derslerin telafisi ve çocuklarýmýzýn fiziksel, sosyal-duygusal ve akademik geliþimlerini bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif eðitim faaliyetleri ile desteklemeyi amacýyla böyle bir etkinlik düzenledik. Okul Müdürü Taþkesen, programa destek olan Gaziantep Kýzýlay gönüllüleri ve Nizip Radyo Televizyon Kurumuna teþekkür ediyorum dedi.
![]()