Nizip’te 'Telafide Bende Varým' programýna yüzlerce öðrenci baþvurdu. Milli Eðitim Bakanlýðý'nýn baþlatmýþ olduðu 'Telafide Ben de Varým' programý Nizip'te okullarda baþladý.
Milli Eðitim Bakanlýðý tarafýndan koronavirüs salgýný nedeniyle eðitimde yaþanan sýkýntýlarý gidermek için telafi eðitimi süreci baþladý. Nizip ilçe genelinde 21 Haziran - 2 Temmuz arasýnda baþvurularýn alýndý. Öðretmenlerin gönüllü olarak görev aldýðý "Telafide Ben de Varým" etkinliklerinde öðretmenler kiþisel MEBBÝS modülünden istedikleri faaliyete baþvuru yaparak eðitimlere baþladý.
'Telafide Bende Varým' programý kapsamýnda Nizip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öðretmeni ve Milli Eðitim Bakanlýðý Zeka Oyunlarý Formatörü Ali Kýlýç, tarafýndan Nizip Müslüm Erdoðan Ýlkokulu’nda zeka oyunlarý kursu açýldý.
Milli Eðitim Bakanlýðý Zeka Oyunlarý Formatörü Ali Kýlýç, çocuklarýmýzýn çözüm üretme ve çok yönlü düþünme yeteneðini geliþtirmek amacýyla 12 saatlik zeka oyunlarý kursu açtýk, kursunuzda turnuva ve yarýþmalarda oynanan oyunlarý öðreteceðiz, çocuklarýmýz hem eðlenecek hem de oyunlarý öðrenip turnuvalarda baþarý göstereceklerini söyledi.
Kýlýç, faaliyetler okullar baþladýðýnda da farklý gün ve saatlerde devam edecek. 'Telafide Ben de Varým' programýyla öðrencilerin sosyal, kültürel, sportif, akademik geliþimlerinin artýrýlmasýnýn hedeflendeðini ifade etti.
Nizip Müslüm Erdoðan Ýlkokulu Müdürü Nedim Nacar ise 'Telafide Bende Varým' programý ile öðrencilerin eksik kaldýklarý dersleri tamamlayarak 2021-2022 eðitim ve öðretim yýlýna hazýrladýklarýný söyledi.