Gümrük görevlisinin sizden “terörist olur” ithamýna suç duyurusu
Nizip’te týr þoförleri, Karkamýþ Gümrük Müdürlüðünde görev yapan bir memurla sorun yaþadýklarý için grev baþlattýlar.
Nizip ilçesinde yaþayan þoförler, Karkamýþ Gümrük Müdürlüðünde görevli R. D. isimli memurun kendilerine "terörist" yakýþtýrmasý yaptýðýný iddia ederek, 4 gün önce grev baþlattýlar. Kamyonlarýný kapýdan geçirmeyen 400 týr þoförü NRT aracýlýðýyla yetkililere seslenerek, memur hakkýnda gereken iþlemin yapýlmasýný istedi.
Memur R. D ile tartýþma yaþayan Yasin Kýlýçparlar, aralarýnda geçen diyaloðu þu sözlerle aktardý:
"Suriye'ye gidip, yükümü boþalttým. Dönüþte rutin arama için beni sýraya attý. Ýlk sýraya girdim. Aracýmda yasadýþý herhangi bir þey yoktu. Arkama baktým, kendi ailemi hep sýraya atmýþ. Ailemin soyismi Kýlýçparlar.
Sorumlu arkadaþa, 'Hayýrdýr, Kýlýçparlar'dan baþka çok çalýþan var; 100 arabanýn 60 tanesi yabancý, 40 tanesi Kýlýçparlar." dedim.
'Siz vahþisiniz, sizden olsa olsa þoför olamaz. Sizden terörist olur.' þeklinde yargýda bulundu. Ben böyle bir þeyi ilk defa yaþadým ama benden önceki ve sonrakiler yaþamýþ bunu."
Þoför Kýlýçparlar, eyleme 4 gün önce baþladýklarýný, istediklerini alana kadar devam edeceklerini söyledi. Ýstediklerinin ise memurun gereken cezayý almasýnýn olduðunu dile getirdi.
Ayný aileye mensup Fatih Kýlýçparlar da, atadan nakliyeci olduklarýný ve kapýdan geçiþ yapan aðýrlýklý þoför camiasýnýn kendi ailelerinden olduðunu ifade etti. Saha Amiri olan R. D'nin tayinci olduðu için burada 2 aylýk görev süresi kaldýðýný ve kuzenine, "Ben tayinciyim, size bir yasa çýkarýp, öyle gideceðim. " deyiminde bulunduðunu yani kendilerini zorda býrakmakla tehdit etiiðini iddia etti.
Þoför Kýlýçparlar, R. D'nin "terörist" ithamýnýn aileleriyle uyuþmayan bir itham olduðunu, devletini ve milletini seven insanlar olduklarýnýn altýný çizerek, þöyle devam etti:
"Diðer arkadaþýmýz Arif Kýlýçparlar'a da bu ithamda bulunmuþ. Biz terörist yakýþtýrmasý yapýlabilecek insanlar deðiliz. Biz bunu kabul etmiyoruz."
Kýlýçparlar, devlet büyüklerinden þu sözlerle seslerini duymasýný istedi:
"Pazar gününden bu yana grevdeyiz, geçiþ yapmýyoruz. Grev yaparken de kimseye zor kullanmýyoruz. Yol açýk, araçlar geçmektedir. Gönüllü olarak kalan araçlarýmýz vardýr. Þu anda 400 tane sýrada bekleyen aracýmýz var.
Bizim amacýmýz, devlet büyüklerimizin sesimizi duymasý. Bu doðrultuda yasal grev hakkýmýzý kullanarak, Karkamýþ'a geçiþ yapmamaktayýz.
Pandemiden dolayý zaten sektör can çekiþiyor. Bu durumda þoförlere böyle bir ithamda bulunarak, bu insanlarý ekmeðinden etmek de yanlýþtýr.
Yardým istiyoruz, sesimizin duyulmasýný istiyoruz. Gaiziantep'in vekili var, bakaný var. Vali'mizden de yardým istiyoruz. Devlet büyüklerimizden bizim sorunumuza çare olmalarýný istiyoruz. Bizim taleplerimiz imkânsýz talepler deðil. "
Kýlýçparlar, ailesinin AK Parti'ye oy veren bir camia olduðunu ve R.D'nin rahatsýzlýðýnýn bu olabileceðini; kendilerini AK Parti'den soðutma ve ötesinde devletle karþý karþýya getirme çabasýnda olduðunu iddia etti.
Fatih Kýlýçparlar, konu ile ilgili iki kiþi suç duyurusunda bulunurken, birkaç kiþinin daha önümüzdeki günlerde suç duyurusunda bulunacaðý bildirdi.
![]()