Kabinede deðiþim
Cumhurbaþkanlýðý Hükümet Sistemine geçeli 3 yýla yakýn olacak ve sistemin aksaklýklarý gün yüzüne bir bir çýkmaya devam ediyor. Gece yarýsý bir kararname ile bakanlar görevden alýnýp yenileri atanýyor. Bu sistemde þimdiye kadar 4 bakan görevden alýnýp yerine yenileri atandý. Cumhurbaþkaný kararýyla kabinenin iki bayan bakaný görevden alýnýrken yerine üç bakan atandý. Aile, Çalýþma ve Sosyal Hizmetler Bakanlýðý ikiye bölünerek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlýðý ile Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakanlýðý oldu.
Þimdiye kadar görevden alýnan 4 bakanlýðýn üçünün yerinde bir karar olduðunu düþünüyorum. Hatta kabinede baþarýsýzlýðý devam eden en az 3 bakanýn daha görevinin deðiþtirmesi gerektiðini düþünüyorum. Önümüzdeki süreçlerde bu bakanlýklarda da deðiþim olacaðýný hep birlikte göreceðiz. Ülkeye hizmet eden herkese gönülden teþekkür ediyorum. Görevini de yeterince yapamayanlarý da o koltuklarda boþuna oturtmamalýyýz. Kabineye yeni atanan bakanlarý tebrik ediyor ve hayýrlý hizmetler diliyorum. Netice de Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni temsil etmektedirler.
Cumhurbaþkanlýðý kararnamesi ile iþletmelere saðlayan kýsa çalýþma ödeneðine 3 ay daha devam edilme kararý alýndý. Nisan-Mayýs-Haziran aylarýnda kýsa çalýþma ödeneðine devam edilecek. Korona virüsün pik seviyelere ulaþtýðý þu günlerde iþletmelere destek amaçlý verilen bu ödenek inþallah yerini bulur ve iþçi ve iþverenler rahat bir nefes alýrlar. Yurttaþlarýmýz maalesef pandemi döneminde zorlu bir süreçten geçmektedir. Hafta sonlarý eve kapanan hafta içi iþine gitmeye çalýþan herkesin bu dönemde her iþi hemde psikolojisi bozuldu. 2020 yýlýnýn son günlerinde 2021 yýlýna gireceðiz ama 2020’yi arayabiliriz demiþtim ve maalesef 2020’yi arar olduk. Ýnþallah 2021’i en az hasarla atlatýrýz ve 2022’ye yeni bir sayfa ile baþlarýz. Henüz 2021’de sadece ilk çeyreði geçtik, ikinci çeyrekte sýkýntýlar devam etmektedir. Üçüncü ve dördüncü çeyrekte toparlanma olabilirse 2022’ye rahat gireriz. Rabbim bu süreçte herkesin yardýmcýsý olsun.
Bu hafta Cuma günüde sokaða çýkma kýsýtlamasý uygulanacaktýr.