Yiðit Muhtaç Olmuþ…
Yetim sýrtýndan doyan doyana
Gönül bu oyuna nasýl dayana?
Yiðit muhtaç olmuþ kuru soðana
Bilmem söylesem mi, söylemesem mi?
Cumhurbaþkanlýðý tarafýndan üreticiye destek olmak amacýyla depolarda bekleyen patates ve soðanlar alýnarak ihtiyaç sahiplerine daðýtýlmaya karar verildi. Buraya kadar bir problem yok ama bunun bir þova dönüþmesi kafalarý karýþtýrdý. Ýstanbul Vali Yardýmcýsý Niðde ve Nevþehir’den gelen kamyonlar için karþýlama töreni yapýp basýn açýklamasýyla patates-soðan daðýtýmýna baþladýklarýný açýkladý. Yine Þanlýurfa’da bir kaymakam vatandaþlara patates çuvalýný törenle daðýttý. Türkiye’nin deðiþik yerlerinde bu tür manzaralarla karþýlaþýlmýþtýr. Oysa onbir ayýn sultaný Ramazan Ayý’nda olmamýz münasebetiyle rahmet ve maðfiretin bol olduðu bir dönemdeyiz. Yapýlan iyiliklerin gizli tutulmasý oldukça önemlidir. Çünkü yapýlan iyilik bir gösteriþ malzemesine dönüþtürülürse böyle bir durumda yardým edilen kiþi üzülebilir ya da incinebilir. Kur'an da yapýlan iyiliklerin gizli yapýlmasý gerektiðini dikkat çekilmiþtir. Bu sebeple sað elin verdiðini sol elin dahi görmemesi gerekmektedir. Peki ne oldu da vatandaþýmýz ekonomimizin uçtuðu dönemde patates ve kuru soðana muhtaç edilmiþti. Asýl önemli olan bu sorunun cevabýnýn ortaya çýkmasýdýr.*
Gül Ailesinin Acý Günü
Ýlçemizin Çarþý Camii Emekli Ýmam Hatiplerinden Cemil Gül Hocamýzýn eþi, Adalet Bakaný Abdulhamit Gül ile MEB Özel Eðitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül’ün valideleri Fatma Saliha Gül hanýmefendi covid-19 tedavisi gördüðü hastanede geçtiðimiz hafta hayatýný kaybedip, Gaziantep Asri Mezarlýðýnda defnedilmiþti. Merhumeye Allah’tan rahmet, Gül ailesine baþsaðlýðý diliyorum. Rabbim mekanýný Cennet eylesin, merhumenin elinden türk kahvesi ve çayý çok içmiþtim.
Davutoðlu Nizip’teydi
Eski Baþbakanlardan Gelecek Partisi Genel Baþkaný Prof. Dr. Ahmet Davutoðlu geçtiðimiz hafta partisinin ilçe binasýnýn açýlýþý için Nizip’teydi. Cuma Namazýný Nizip Hatice Kübra Camii’nde birlikte kýlma imkaný bulduðumuz Davutoðlu ile kýsa süreliðine sohbet etme imkaný bulduk. Biz þehrimize gelen herkese misafirliðimizi göstermeliyiz. Siyasi kutuplaþmalarýn bir tarafa býrakýlýp vicdanlarýn öne çýkarýlmasýndan yanayýz.