ÝYÝ Parti Gaziantep Ýl ve Nizip ilçe yönetim kurulu üyeleri Nizip Ticaret Odasý (NTO)' ný ziyaret etti.NTO Meclis Baþkaný Bekir Karabacak, NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt ve NTO yönetim kurulu üyeleri tarafýndan karþýlanan ve aralarýndan ÝYÝ Parti Gaziantep Ýl Baþkaný Oðuz Hocaoðlu, ÝYÝ Parti Nizip Ýlçe Baþkaný Mehmet Hayri Yýlmaz, ÝYÝ Parti Gaziantep Ýl ve Nizip Ýlçe yönetim kurulu üyelerinin de bulunduðu heyet ile görüþ alýþveriþinde bulunuldu.Gerçekleþen ziyaretten duyduðu memnuniyeti dile getiren NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt Ýlçenin en büyük sivil toplum kuruluþlarýndan biri olan Nizip Ticaret Odasý'ný ziyaret ettiðiniz için teþekkür ediyorum dedi.Nizip ekonomisinin tarým ve tarým ürünlerine dayalý olduðunu belirten NTO Yönetim Kurulu Baþkaný özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü: Nizip Ticaret Odasý'nýn yaklaþýk 1500 civarýnda faal üyesi bulunmaktadýr. Tabi bunlarýn içerisinde aðýrlýklý olarak sanayici üyelerimiz var. Mevcut organize sanayi bölgemize ek organize sanayi açýlmýþtýr. Þimdi orada yapýlan arsalarýn alt yapýsý tamamlanarak fabrikalarýn yapýlanma çalýþmalarý baþlamýþtýr. Ancak gördük ki hem içeriden hem dýþarýdan gelen yatýrýmcý yatýrým yapmak istediðinde bir sanayi arsasý mevcut imar içerisinde bulma þansý yoktur. Dolayýsýyla Sayýn valimiz Davut Gül baþkanlýðýnda toplanarak ikinci Organize Sanayi oluþturma yönünde bir çalýþma baþlattýk. Ýnþallah Nizip ile Oðuzeli arasýnda aðýrlýðý devlete ait olan 8 bin dönüm araziyi rezerve etmiþ bulunmaktayýz. Ancak hep Gaziantep, hem de Ýslahiye organize sanayi için yapýlan bir çalýþma var hem de Nizip'te böyle bir organize sanayi çalýþmasý olduðundan dolayý bakanlýðýmýz Nizip'e sadece 2 bin dönüm müsaade verdi ama biz 3 bin dönüme çýkarma çabasý içerisindeyiz. Türkiye'de üretimi yapýlan Antep fýstýðýnýn %35'ini ve en kalitelisini tek baþýna Nizip üretmektedir. Bunun yaný sýra zeytin ve zeytinyaðý iyi durumda ilçemizde yetiþen zeytinin kendine has aromasý ve karakteristik özelliðinden dolayý burada elde edilen yaðlar natürel olarak evlerde tüketilmektedir. Mevcut elimizdeki tarýmsal ürünlerin katma deðerini arttýrmak için elimizden gelen bütün çabayý sarf etmekteyiz. Biz Nizip Sabunu'nun, Nizip Zeytinyaðý'nýn ve Nizip Patlýcaný'nýn da coðrafi iþaretini Nizip Ticaret Odasý adýna tescil ettirdik. Þu anda Nizip bölgesinde yetiþen sarý havucumuz var. Bu havucumuzun da tescilinin yapýlmasý ile ilgili de çalýþmalarý baþlatmýþ bulunuyoruz. Bunlarýn dýþýnda üyelerimizin sorunlarý için kamuoyu oluþturmak sorunlarý gerekli yerlere iletmek, siyasi parti temsilcileri ile diyalog halinde olup onlarla fikir alýþveriþinde bulunmak gerektiðinde þehrimizin faydasýna olan iþlerde üzerimize vazife olsun olmasýn Nizip Ticaret Odasý kurulduðundan belli elimizi taþýn altýna koymaktan kaçýnmadýk ve bundan sonra da kaçýnmamaya devam edeceðiz. Nizip ilçesinin nüfusu, sanayisi ve ihracatý ile birçok ilden daha büyüktür. Bölgenin kalkýnmasý için müteþebbis ruha sahip üyelerimiz ile yerel deðil küresel ölçekte uluslararasý pazarlara yönelik çalýþmalar yapýlmaktadýr. Nizip son 10 yýlda ihracatýný 7 kat artýran bir ilçedir. 2011 yýlýnda Nizip'in ihracatý 25 milyon dolarken 2019 yýlýnda bu rakam 173 milyon dolara çýkmýþtýr. Zaman zaman 200 milyon dolarý geçtiðimiz yýllarda olmuþtur. Biz 2023 için 500 milyon dolarlýk bir hedef koyduk Ýlçemize gümrük müdürlüðü kurulmasý ile birlikte inþallah bu hedefimize ulaþacaðýmýzý umuyorum. Yönü üretime ve ihracata dönük ilçemizde Gaziantep Gümrük Baþmüdürlüðüne baðlý Gümrük Müdürlüðü kurulmasý mutlaka saðlanmalýdýr. Koronavirüsten etkilenen iþletmelerimize destek verilmesi amacýyla üyelerimize yeni bir düþük faizli kredi desteði saðlanmalýdýr þeklinde konuþtu.Barak Sulama Projeleri Hayata GeçirilmeliNizip'in Gaziantep ili gibi çok göç alan ve göçü asimile eden bir ilçe olduðunu ifade eden NTO Baþkaný özyurt þunlarý ifade etti: Fakat ilçemizin sanayi ve KOBÝ' lerimizin % 80 tarýma dayalý iþletmeler olduðundan dolayý bölgemize baþta Barak Sulama olmak üzere bölgedeki tüm sulama projelerin biran önce faaliyete geçirilmesi saðlanmalýdýr. Böylece buradaki gençlerin istihdamýný artýracak olup, mevcut olan iþletmelerin de ham madde tedarikinde daha verimli ve iþlenebilir ürün elde edilebilmesi için sulama projelerinin hayata geçmesinin faydalý olacaðýný düþünmekteyiz dedi.Tacir ve Esnaflarýn Aldýklarý Gayrimenkullerin Muvazaa Ýddiasý Ýle Tasarruflarýnýn Ýptal Edilmesi Maðduriyete Yol AçýyorTacir ve Esnaflarýn ticaret veya yatýrým maksatlý aldýklarý ve aldýklarý esnada hacizli olamayan gayrimenkullerin muvazaa iddiasý ile taþýnmaz üzerinde tasarruflarýnýn iptal edilmesi tacir ve esnaflarýn maðduriyetine yol açtýðýný ifade eden Baþkan özyurt þunlarý dile getirdi: Hacizli olmadýðý halde taþýnmazý edinen ve sonrasýnda tasarrufu iptal edilen tacir ve yatýrýmcýlar ticaret yapmaya çekinmektedir. Taktir edersiniz ki ticaret güven esasýna dayanmaktadýr bu yapýlan iþlem tacir ve esnaflarýn ticarete güven duymasýný engellemektedir ki haciz þerhi düþülmeyen bir taþýnmazý iyiniyetle edinen tacir ve esnaflarýn sonrasýnda gayri menkullerine tasarruf iptali yapýlmasý hayatýn olaðan akýþýna ters düþmektedir. Bu konuda maðduriyetlerin fazla olmasý ve bu maðduriyeti yaþayan kiþilerin bu maðduriyetin çözüme kavuþturulmasý noktasýnda bilgi kirliliði olmasý, maðdur olanlarýn konu hakkýnda ne yapabileceklerini bilememeleri sonucunu oluþturmaktadýr. Antepfýstýðýna ürün veya dekar desteði havzalarda desteklenecek ürün liste dâhil edilmesi gerekmektedir. Zeugma'nýn turizm destinasyonu kapsamýnda alýnmasý turlarýn Nizip'e gelmesi saðlanmalýdýr. ÝÞKUR hizmetlerinin ilçemizde yürütülmesi için hem iþveren hem iþçi açýsýndan ilçemize Müdürlük açýlmasý gerekmektedir. Ýlçemizin D400 Karayolu giriþ çýkýþlarýna köprülü kavþaklar yapýlarak trafik rahatlatýlmalýdýr. Ýlçemizde imar alanlarý yetersiz olduðundan ve bölgemizde zeytin aðaçlarý olduðu için yeni imar alanlarý açýlamamaktadýr. Bundan dolayý Tahtahani mahallesinden baþlayarak Kýbrýs, Namýk Kemal ve Fevkani Mahallesi baþta olmak üzere buralara kentsel dönüþümün yapýlmasý imar sorununu ortadan kaldýracaktýr þeklinde konuþtu.ÝYÝ Parti Gaziantep Ýl Baþkaný Oðuz Hocaoðlu ise Sivil toplum kuruluþlarýnýn görüþleri ve sorunlarýndan yakýndan ilgilendiklerini belirterek sözlerini þu þekilde sürdürdü: ÝYÝ Parti olarak hedefimiz hiç kimseye baðlý kalmadan iktidara gelmektir. Bu nedenle bizler hem sanayicimizin hem esnafýmýzýn her zaman yanýnda olacaðýz. ÝYÝ Parti olarak sizlerin sýkýntýlarýný sorunlarýný Milletvekillerimiz kanalý ile TBMM'ye taþýyýp çözüm üretilme konusunda da yanýnýzda olduðumuzu belirtmek amacýyla da bu ziyaretleri yapmak istedik. Ben hem yönetim kurulu hem de þahsým adýna sizlere teþekkür ediyor, çalýþmalarýnýzda baþarýlar diliyorum dedi.