![]()
NTO Baþkaný özyurt Nizip, Gaziantep'in lokomotif en büyük ilçesi bu yüzden ikinci bir OSB'ye ihtiyacýmýz var.MHP Gaziantep Ýl Baþkaný Cahit çýkmaz Nizip sanayisi ile gurur duyuyoruz Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Ýl ve Nizip ilçe teþkilatý Nizip Ticaret Odasý (NTO)' ný ziyaret etti.NTO Meclis Baþkaný Bekir Karabacak, NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt ve NTO yönetim kurulu üyeleri tarafýndan karþýlanan ve aralarýndan MHP Gaziantep Ýl Baþkaný Cahit çýkmaz, MHP Nizip Ýlçe Baþkaný Davut Karabacak, MHP Gaziantep Ýl ve Nizip Ýlçe teþkilatý üyeleri de bulunduðu heyet ile görüþ alýþveriþinde bulunuldu.Gerçekleþen ziyaretten duyduðu memnuniyeti dile getiren NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt Nizip Ticaret Odasý olarak seçim dönemi dýþýnda yapýlan bu ziyareti de çok deðerli buluyoruz dedi.Nizip'in tarýma dayalý sanayisiyle ve dinamik ticari yapýsýyla Gaziantep'in lokomotif en büyük ilçesi olduðunu belirten NTO Yönetim Kurulu Baþkaný özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü: Türkiye'de üretimi yapýlan Antep fýstýðýnýn %35'ini ve en kalitelisini tek baþýna Nizip üretmektedir. Bunun yaný sýra Nizip'te zeytin, zeytinyaðý, sabun, bitkisel yaðlar, ofis mobilyalarý, LNG tanklarý, sakýz, kýrmýzý mercimek ve buna benzer birçok çeþit ile de üretim yapmaktayýz. Nizip dinamik yapýsýndan dolayý her yýl Gaziantep ve Türkiye ortalamasýnýn biraz daha üzerinde büyümektedir. Dolayýsýyla yeni yeni iþ alanlarýna Ýhtiyaç duymaktayýz ve mevcut elimizdeki tarýmsal ürünlerin katma deðerini arttýrmak için elimizden gelen bütün çabayý sarf etmekteyiz. Biz Nizip Sabunu'nun, Nizip Zeytinyaðý'nýn ve Nizip Patlýcaný'nýn da coðrafi iþaretini Nizip Ticaret Odasý adýna tescil ettirdik. Nizip Ticaret Borsasý da Nizip Nanesi'nin coðrafi iþaretini almýþ bulunmaktadýr. Bunlarýn dýþýnda hem þehrin tanýtýmý ve imajý açýsýndan hem de ürünlerinizin piyasada bilinirliðinin artmasý açýsýndan tescili gereken birkaç tane daha ürününüz var. Ýnþallah bunlarý da zamanla sýrasýyla gündeme getirip tescillerini yaptýracaðýz. Þu anda Nizip bölgesinde yetiþen sarý havucumuz var. Bu havucumuzun da tescilinin yapýlmasý ile ilgili de çalýþmalarý baþlatmýþ bulunuyoruz. Bu ürün ile ilgili de METRO firmasý ile de görüþüyoruz bütün yetiþen havuçlarý almayý da garanti etmektedir. Nizip'in dediðim gibi sanayi altyapýsý iyi durumda ve insanlarý da müteþebbistir. Ancak bunlarla birlikte bir takým sorularýmýz ortaya çýkmaktadýr. özellikle sanayi arsasý konusunda çok ciddi sorunlarýmýz var. Ýlçede yeni sanayi alanlarýnýn açýlmasý imar yapýsýndan dolayý biraz zor görünmektedir. Bunun için de yeni organize sanayilerin açýlmasý gerekmektedir. Mevcut organize sanayi bölgesine ek organize sanayi açýldý orada 56 adet parselimiz oluþmuþtu. Þimdi orada yapýlan arsalarýn alt yapýsý tamamlanarak fabrikalarýn yapýlanma çalýþmalarý baþladý. Ancak bu alan yetmiyor Gaziantep'ten, çevre illerden Ýstanbul'dan Ankara'dan Türkiye'nin çeþitli yerlerden ve ilçemizden de talepler var. Bunlarý karþýlayabilmek adýna da yeni bir organize sanayinin de planlamasýný yapmýþ bulunmaktayýz. Ýnþallah sekili ile Keçikuyusu arasýnda yani Nizip ile Oðuzeli arasýnda 4000 hektarlýk bir Hazine arazisi var. O arazi üzerine yeni ikinci organize sanayimizi planlamaktayýz. Bu konuda da milletvekillerimiz, bakanlarýmýz ve sivil toplum kuruluþlarý ile de görüþmelerimize devam ediyoruz ve çalýþmalarý da baþlatýlmýþ bulunmaktayýz. 4.000 hektarlýk alana 11.000 hektarlýk yani nerdeyse üç katý bir talep geldi. Ýnþallah onu da gerçekleþtirip hem ülkenin istihdamýna üretime ihracatýna destek vermek istiyoruz. Nizip son 10 yýlda ihracatýný 7 kat artýran bir ilçedir. 2011 yýlýnda Nizip'in ihracatý 25 milyon dolarken 2020 yýlýnda bu rakam 173 milyon dolara çýkmýþtýr. Zaman zaman 200 milyon dolarý geçtiðimiz yýllarda oldu, ancak 2020 yýlýnda mevcut pandemi den dolayý ihracatýmýzda rekoru kýramadýk. Aslýnda biz 2023 için 500 milyon dolarlýk bir hedef koymuþtuk ama inþallah buna ulaþacaðýmýzý umuyorum. Dediðimiz gibi ürünlerimizin katma deðerini arttýrýcý çalýþmalar yaparak hem üreticimizin hem iþ yerlerimizin hem de ülkemizin gelirini artýrmak en büyük çabamýzdýr. Nizip Ticaret Odasý olarak da ben, arkadaþlarým ve ekibimiz de bu konuda çalýþmalarýna devam ediyor. Pandemi dönemi ile ilgili normalleþme dönemine de girmiþ bulunmaktayýz. Bu konuda tabii hepimiz maske, mesafe ve hijyen kurallarýna son derece dikkatli olup hepimiz birbirimizin hakkýna hukukuna saygý göstermemizi ve bu konu da çok dikkatli olmamýz gerektiðini belirtmek istiyorum. Ziyaretinizden dolayý çok memnun olduðumuzu ifade ederek hepinize hoþ geldiniz diyorum þeklinde konuþtu.MHP Gaziantep Ýl Baþkaný Cahit çýkmaz ise Nizip ziyaretimiz kapsamýnda sizin gibi deðerli oda baþkanlarýmýzý ve sivil toplum kuruluþlarýmýzý da ziyaret etmek istedik dedi.Gaziantep'in pandemi sürecinde yapmýþ olduðu ihracat ile gurur kaynaðý olduðunu ifade eden MHP Gaziantep Ýl Baþkaný çýkmaz þunlarý ifade etti: Gaziantep ocak ve þubat aylarýnda Ankara'nýn üzerinde bir ihracat rakamýna yetiþmesi ile birlikte Türkiye'nin gündemine oturdu. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler hem sanayicimizin hem esnafýmýzýn her zaman yanýnda olduk. Devletimizin bu süreç içerisinde esnafa yapmýþ olduðu desteklerinde bu baþarýda katkýlarý oldu. Ancak bunlar yeterli mi elbette ki deðil. Gaziantep'in, Nizip'in çalýþkan insanlarý en büyük katkýyý onlar saðladý. Nizip'te özellikle fýstýðýn ve zeytinin yetiþmesinden ziyade endüstriyel seviyeye çevrilmesi Nizip'in çok büyük katkýlar var. Nizip sadece bir tarým ilçesi ile alakalý deðil sanayisine de çok ciddi katkýlar sunan bir ilçemiz, sizlerle bundan dolayý gurur duyuyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak sizlerin sýkýntýlarýný dertlerini dilimizin döndüðünce konuþarak dile getirmek isteriz. Milletvekillerimiz kanalý ile TBMM'ye bunlarý taþýyýp çözüm üretilme konusunda da yanýnýzda olduðumuzu belirtmek amacýyla da bu ziyaretleri yapmak istedik. Ben hem teþkilatým de þahsým adýna sizlere teþekkür ediyor, çalýþmalarýnýzda baþarýlar diliyorum ifadelerini kullandý.