9, 10, 11 ve 12. sýnýf öðrencilerinin çalýþmalarýnda yardýmcý olmak üzere hazýrlanan mobil uygulamada, Türk dili ve edebiyatý, tarih, coðrafya, felsefe grubu, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve Ýngilizce derslerinin 200 üniteden oluþan tüm müfredatýný kapsayan 15 bin soru bulunuyor. Mobil Soru Bankasý'ndaki sorular; alan öðretmenleri tarafýndan derslerin öðretim programlarý, üniteleri, konularý ve kazanýmlarý dikkate alýnarak hazýrlandý. Soru Bankasýna ayrýca Ölçme, Deðerlendirme ve Sýnav Hizmetleri Genel Müdürlüðü tarafýndan hazýrlanmýþ olan Kazaným Kavrama Testleri de ünite, konu ve kazanýmlara göre sýnýflandýrýlarak eklendi. Bakanlýðýmýzýn tüm birimlerinin Kovid-19 salgýný sürecinde öðrencilere destek olmak üzere sürekli yeni kaynaklar oluþturduðunu ifade eden Millî Eðitim Bakanýmýz Sayýn Ziya Selçuk, bu kapsamda daha önce pek çok destek paketi paylaþýldýðýný hatýrlattý ve sözlerini þöyle sürdürdü: "Daha önce özel eðitim öðrencilerimizi desteklemek üzere 'Özelim Eðitimdeyim' mobil uygulamasýný geliþtirmiþ ve öðrencilerimizin kullanýmýna açmýþtýk. Bu mobil uygulama OECD tarafýndan da örnek bir uygulama olarak gösterildi. Bu kez lise öðrencilerimizin öðrenme süreçlerini ve deneyimlerini geliþtirmek için bir "Mobil Soru Bankasý" uygulamasý geliþtirdik. Türk dili ve edebiyatý, tarih, coðrafya, felsefe grubu, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve Ýngilizce derslerinin tüm ünitelerini kapsayan sorulardan oluþan mobil uygulama lise öðrencilerimizin kullanýmýna sunuldu. Mobil uygulamadaki soru bankasý sürekli güncellenecek." Ücretsiz olarak sunulan Mobil Soru Bankasýna Android ve IOS iþletim sistemli cihazlarýn Google Play Store ve AppStore uygulamalarýndan eriþilebiliyor.
Android cihazlar için týklayýnýz.
IOS cihazlar için týklayýnýz.
Tanýtým Filmini izlemek için týklayýnýz.

Yayýn Tarihi: 3 Þubat 2021