"FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" “Papa Gelmesin Mitingi”nde Taceddin Ural kardeþim bana “Papa Bir Puttur” kitabýný verdi. (Etkin kitaplar. Tel: 0212-513 51 90) O gün havaalanýnda Dayýmý beklerken bir gazetede Orman Bakaný Pepe’nin papa kitabýnýn yazarý danýþmaný Taceddin Ural’ý görevden aldýðýný okumuþtum. Ayak üstü bu konuyu konuþtuk. O arada Taceddin Bey bana kitaptaki bir bölümü gösterdi. O bölümde Vatikan’ýn bir raporundan bahsedilmekteydi. Vatikan o raporunda, Müslüman olan Hýristiyanlarýn sayýsýnýn alabildiðine artmaya baþladýðýný ve Müslüman olanlarýn yüzde 32’sini “Risale-i Nur’un tercümesini okuyarak Ýslâmý seçtiklerini” belirtmekteydi. Ben de kendisine, “O rapor öyle söylendiði gibi 1970’li yýllarda deðil, çok daha önceden hazýrlandý. Bediüzzaman Hazretlerinin saðlýðýnda...” dedim ve o raporla ilgili bildiklerimi aktardým. Ýþte Ýlk defa da bu sütunda yazýyorum: .
"FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" Risâle-i Nur eserleri, Kur’an-ý Azimüþþan’ýn hârika bir tefsiri idi. Yüzlerce âyet-i kerimeyi ve hadis-i þerifi yine Kur’an’a ve hadise dayanarak bu asýr insanlarýnýn anlayacaðý þekilde izah etmekteydi. O eserlerde; Allahu Azimüþþan’ýn varlýðý ve birliði, Peygamber Efendimizin (asm) risaletinin umumiliði, Kur’an-ý Kerim’in kýrk vecihle mucize olduðu, ‘Muhammedürresulullah’ demeyen Hýristiyan ve Yahudilerin nasýl ebedî Cehennemlik olduklarý, haþir hakikatý ve daha pek çok temel imanî konular izah ve ispat edilmekteydi. Gerçekten de raporda belirtildiði gibi bu eserleri okuyan Hýristiyanlar Müslüman olmaktaydý. Ýþte Vatikan, 1950 yýlýnda dehþetli bir plan hazýrladý ve 1960’ta Bediüzzaman’ýn vefat ettiði gün bu korkunç planý devreye koydu. O plan da þuydu. Nasýl bu eserlerle Hýristiyanlar Müslüman oluyorlarsa, hazýrlanacak plan dahilinde bu eserleri bahane ederek Müslümanlarý Hýristiyan veya en azýndan Hýristiyan dostu yapmak... Onlarý ya mürted hale getirmek, ya da inanç cihetinden “murdar” hale sokmak ve onlara günah-ý kebâir iþlettirmek... .
"FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" Bu planýn deþifre edilmesi ve açýklanmasý çok uzun sürer. Ancak burada bir haþiye halinde muhterem okuyucularýmýn dikkatini çok mühim gördüðüm bir husus üzerine çekmek istiyorum: . "FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" Ýslâm büyükleri hakkýnda yanlýþ deðerlendirmede bulunan ve davranýþlar sergileyen kimselere bakarak o büyüklerimizi sevmekten ve onlardan istifade etmekten vaz mý geçeceðiz? Meselâ bazý kimseler Hz. Ali’yi (ra), Hacý Bektaþ-ý Veli’yi, Mevlânâ hazretlerini “çok sevdiklerini” söyleyip de onlarýn takip ettiði Peygamber yolunun dýþýna çýkýyorlarsa bizler o büyüklerimizden yüz mü çevireceðiz? Ya da daha baþka büyüklerimizin “müntesibi” olduklarýný söyleyenlerin yanlýþlarýna bakarak o büyüklerimize ve eserlerine karþý soðuk mu davranacaðýz? Bize düþen, yanlýþlarý ve yanlýþlýklarý “yanlýþçýlarýn” ve Müslümanlar üzerine oyun oynayan çevrelerin omuzunda býrakýp o büyüklerimize ve eserlerine daha çok sahip çýkmak, onlarý ve eserlerini o yanlýþçýlardan kurtarmak olmalýdýr. Burhan BOZGEYÝK. 02.12.2006