ÖGG SINAVLARI ÝPTAL EDÝLDÝ
13 Aralýk 2020 tarihinde yapýlmasý planlanan Özel Güvenlik 90. Temel Eðitim ile 66. Yenileme Eðitim sýnavlarý ileri bir tarihe ertelendi.*
Sýnavlarýn iptal edilmesi ile ilgili Özel V.Ý.P Akkaya Güvenlik ve Eðitim Hizmetleri Yönetim Kurulu Baþkaný Bekir Þen þunlarý söyledi; “Özel Güvenlik Eðitimlerini baþarýyla tamamlayýp* Özel Güvenlik Görevlisi olmak isteyenlerin bu hafta sonu gireceði 90 nolu Özel Güvenlik Temel Eðitim sýnavý ile Özel Güvenlik Görevlisi olup 5 yýlda bir yenileme eðitimine katýlanlarýn gireceði 66 nolu Özel Güvenlik Eðitim sýnavlarý ileri bir tarihe ertelenmek üzere iptal edilmiþtir. Covid-19 tedbirleri kapsamýnda Emniyet Genel Müdürlüðü Özel Güvenlik Denetleme Baþkanlýðý koordinesinde yürütülen sýnavlarýn iptal yazýsý ilgili birimlere gönderilmiþtir. Özellikle Özel Güvenlik Görevlisi olarak görevalýp kimlik süresine az bir süre kalanlarý ise ilgili genelge ile ilk yapýlacak olan sýnava kadar çalýþmalarýna müsaade edilecek ve haklarýnda hiçbir adli ve idari iþlemler yapýlmayacaktýr. Alýnan bu tür kararlarýn insan saðlýðý için olduðu unutulmamalýdýr.