UBSAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özyurt, Türkiye genelinde faaliyet gösteren seyahat acentalarýnýn taleplerini açýkladý..
UBSAD Yönetim Kurulu Üyesi Özyurt, turizm sektörünün kentlerin geliþimi ve ekonomisi adýna büyük önem taþýdýðýný belirterek bu baðlamda seyahat acentalarýnýn desteklenmesinin de önemli olduðunun altýný çizdi.
UBSAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özyurt, “Seyahat acentalarý ayakta kalmak ve turizme katký verebilmek için hibe ve SGK desteklerine ihtiyaç duyuyor. Sektördeki binlerce seyahat acentesine hibe desteði, istihdamý koruyacak SGK desteklerinin sektör mensuplarýna da verilmesini isteyen Özyurt, þunlarý kaydetti: Turizm sektörünün yaþadýðý sýkýntýlarý pandeminin baþladýðý ilk günden bu yana dile getirdiklerini anýmsattý. Pandemiden en çok turizm acentalarýný desteklerin de sektörlere ve il bazýnda özel olarak verilmesi gerektiði anlatan Özyurt, “Pandemi döneminde özellikle turizm acenteleri büyük zorluklar yaþadý. Havayolu taþýmacýlýðý yapan firmalara ve seyahat acentelerine özel destekler saðlanmalý. Özellikle seyahat acentelerimizin ayakta kalmasý için destekler verilmeli hibeler ile desteklenmeli” ifadelerini kullandý.
![]()