Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, Cumhuriyetin kuruluþunun 97.yýl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramý dolayýsýyla bir mesaj yayýmladý.Türk Milleti'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramýný kutlayan NTO Baþkaný özyurt, Tüm bayramlarda olduðu gibi Cumhuriyet Bayramý da milletçe kenetlenmek için önemli bir fýrsattýr dedi.Cumhuriyet Bayramý vesilesi ile ortaya koyulacak birlik ve beraberlik tablosunun ülkemize karþý yürütülen saldýrýlara karþý verilecek en güzel cevap olacaðýný belirten NTO Baþkaný özyurt þunlarý ifade etti: Türk milletinin istiklali ve istikbali için kendisinden kat ve kat üstün düþman kuvvetlerine karþý verdiði Kurtuluþ Savaþýnýn zafere ulaþmasýnýn ardýndan ilan edilen Cumhuriyet Bayramýný coþku ile kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliðinde kazanýlan Kurtuluþ Savaþýnýn ardýndan ilan edilen Cumhuriyet'imizin yýldönümü olan 29 Ekim, milletimizin en zor þartlarda bile neleri baþarabileceðini göstermesi açýsýndan da son derece önemlidir. Bizler Türk iþ dünyasý olarak yükselen Cumhuriyetimizi, Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiði gibi muasýr medeniyetler seviyesinin üzerine çýkarmak için ilk günkü heyecan ve azimle çalýþmaya devam ediyoruz. Bizlerin görevi Cumhuriyetimize ve Cumhuriyetin deðerlerine sahip çýkarak gelecek nesillerimize daha güçlü teslim etmektir. Yüce Türk milleti birlik ve beraberlik içerisinde bu görevin bilinci içinde, kendilerine býrakýlan emaneti daima koruyacaklarýna ve Türkiye Cumhuriyeti'ni Büyük önder'in çizdiði yolda ebediyen yaþatacaðýný son yýllarda ülkemizde yaþanan geliþmelerle bir defa daha tüm dünyaya kanýtlamýþtýr. Ben bu vesile ile Cumhuriyetimizin kuruluþundan bugüne kadar geçen sürede canlarýný feda eden baþta Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaþlarýný, þehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha þükran ve minnetle anýyor, Nizip Ticaret Odasý adýna iþ dünyamýzýn ve milletimizin Cumhuriyet Bayramýný en içten duygularýmla kutluyorum. þeklinde konuþtu.