Eðlenerek Öðreniyorum
Nizip Mehmet Niyazi Marufoðlu 4/A sýnýfý öðretmeni Zeynep Aðaoðlu, tarafýndan yúrütülen eTwinning projesi Avrupa’daki okullar için oluþturulmuþ bir topluluk olan eTwinning, iletiþim kurmak, iþbirliði yapmak, projeler geliþtirmek, paylaþmak; kýsacasý Avrupa’daki en heyecan verici öðrenme topluluðunu hissetmek ve bu topluluðun bir parçasý olmak için, Avrupa ülkelerindeki katýlýmcý okullardan birinde çalýþan personele (öðretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunuyor.
Nizip Mehmet Niyazi Marufoðlu 4/A sýnýfý öðretmeni Zeynep Aðaoðlu, bu topluluða en fazla proje oluþturarak yürüten ve katký sunan ülkenin Türkiye olduðunu söyledi.
Aðaoðlu, bizler de öðrencilerimizin ,21. Yüzyýl dijital eðitim çaðýna ayak uydurabilmesi, Avrupa ülkeleri eðitim standartlarýna ulaþabilmesi ve bu uluslararasý eðitim topluluðuna kendini ait hissedebilmesi için “EÐLENEREK ÖÐRENÝYORUM”adlý bir proje kurduklarýný belirtti.
Aðaoðlu, bu projede amacýmýz; Öðrencilerimizin sýnýf içerisinde öðrenme sürecine aktif olarak katýlýmlarýný saðlamak ,iþlenen derslerde ve okul bünyesinde kullanýlacak olan öðretici materyalleri ,web 2.0 araçlarýný kendi çabalarýyla hazýrlayýp sýnýfta sunmalarý,yeri geldikçe sýnýfta kullanýlmasý ve ihtiyaç olduðu durumlarda diðer sýnýflarla paylaþýlmasýný saðlamaktýr.
Projeyi ülkemizin deðiþik bölgesinden 7 farklý okulla eþ zamanlý eve iþbirliði içinde yürütüldüðünü belirtti Aðaoðlu, diðer ortaklarýn isimlerinide açýkladý.
Celal akýn ilkokulu karatay/ Konya, Mustafa özdal ilkokulu melikgazi/kayseri, Çaydeðirmeni toki ilkokulu devrek/Zonguldak, Emine ulusoy ilkokulu þahinbey/Gaziantep,Akyaka cahit belkýs güneyman ilkokulu ula/Muðla, Yavuz köy ilkokulu çarþýbaþý / trabzon
![]()
![]()
![]()
*
![]()