Nizip’te aralarýnda uzun süredir husumet bulunan Harmandalý, Polat, Altýndað ve Göktürk aileleri Belkýs mahallesi muhtarý Hüseyin Taþ’ýn uzun çabalarý sonunda bir araya getirildi. Bir araya gelen aileler, Nizip Kaymakamý Kemal Þahin, Nizip Belediye Baþkaný Mehmet Sarý, Ýlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman ve Ýlçe Müftüsü Musa Çiftçi’nin huzurunda barýþtýrýldý.
Nizip’te Belkýs mahallesinde ikamet eden Harmandalý, Polat, Altýndað ve Göktürk aileleri arasýnda bilinmeyen bir sebeple husumet baþladý. Uzun süredir aralarýnda husumet bulunan aileleri Belkýs mahallesi muhtarý Hüseyin Taþ, uzun uðraþlar sonunda bir araya getirdi. Yapýlan barýþ programýna Nizip Kaymakamý Kemal Þahin, Nizip Belediye Baþkaný Mehmet Sarý, Ýlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman ve Ýlçe Müftüsü Musa Çiftçi katýldý. Düzenlenen barýþ programý, Ýlçe Müftüsü Musa Çiftçi’nin Kur’an-ý Kerim Tilaveti ile baþladý.
“Nizip’te Husumetlerin Kýsa Sürede Son Bulmasý Sevindirici Bir Durum”
Barýþ programýnda ailelere hitap eden Kaymakam Þahin, Nizip’te husumetlerin kýsa sürede son bulmasýnýn sevindirici bir durum olduðunun altýný çizerek “Üç yýldýr görev yaptýðým Nizip’te çok sýk karþýlaþtýðým bir durum bu husumetli ailelerin kýsa süre içerisinde barýþmalarý. Herhangi bir tatsýzlýk yaþanmadan huzursuzluk olmadan ailelerin bu þekilde bir araya gelmeleri ve aralarýndaki soðukluðu ortadan kaldýrmalarý hepimiz için sevindirici bir durum. Umuyoruz ki tüm aileler için böylesine bir tatsýzlýk bir daha yaþanmaz ve hep birlikte kardeþlik duygularýyla huzur içerisinde yaþarýz.” ifadelerini kullandý.
Kaymakam Kemal Þahin’in ardýndan söz alan Nizip Belediye Baþkaný Mehmet Sarý, “Bir arada bulunan tüm aile fertleri için bu barýþýn hayýrlara vesile olmasýný diliyorum. Hayat neticede çok kýsa. Üç günlük dünya için dargýn kalmamak gerekiyor. Deðerli aile büyüklerine özellikle teþekkür ediyorum. Ayrýca deðerli muhtarýmýza da böyle bir hayra vesile olduðu için þükranlarýmý sunuyorum. Ýnþallah bir daha böyle tatsýz bir durumla karþýlaþmadan barýþ içerisinde hep birlikte yaþarýz.” açýklamalarýnda bulundu.
Katýlýmlarýndan ötürü baþta protokole teþekkürlerini sunan muhtar Hüseyin Taþ, barýþ taleplerini kabul etikleri için Harmandalý, Polat, Altýndað ve Göktürk aile fertlerine de þükranlarýný ifade etti. Program Ýlçe Müftüsü Musa Çiftçi’nin dua etmesiyle son buldu.
![]()