Nizip'te yýlýn ilk mahsul kýrmýzý kabuklu Antep fýstýðýný yetiþtiren çiftçimiz, Nizip Ticaret Borsasý tarafýndan ödüllendirildi.
Nizip ilçesi Sarýkoç kýrsal mahallesinde çiftçilik yapan Ahmet Naim tarafýndan yetiþtirilen Antep fýstýðý, sezonun ilk ürünü olarak kayýtlara geçti.
Hasat mevsiminden yaklaþýk 40 önce olgunlaþarak doðal rengine ve tadýna kavuþan 2020 yýlýnýn ilk Antep fýstýðý için Nizip Ticaret Borsasý’nda ödül töreni düzenlendi.
Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ibrahim Sarý, Yönetim Kurulu Baþkan Yrd. Ahmet Polat, Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Osanmaz, Meclis Baþkaný Mahmut Þahin, Meclis Baþkan Yardýmcýsý Haþim Aslan, Meclis Üyesi Reþat Oktay ve Meclis Üyesi Coþkun Güngördü’nün katýlýmlarýyla gerçekleþtirilen törende, çiftçi Ahmet Naim altýn ile ödüllendirildi.
Ödül töreninde yýlýn ilk kýrmýzý Antep fýstýðýný getiren çiftçimizi tebrik eden Baþkan Sarý 2020 sezonun tüm üreticiler adýna bereketli ve bol kazançlý geçmesi temennisinde bulunarak sözlerini þöyle sürdürdü; “Ýlçemizin en önemli geçim kaynaðýndan biri olan antep fýstýðý günümüzde gýda sanayinin vazgeçilmezleri arasýnda yer almýþtýr. Ýlçemizde yetiþtirilen antep fýstýðý diðer bölgelerde yetiþtirilen fýstýklara göre daha rehalý olduðu için bölgemizde yetiþtirilen Antep fýstýklarý ayrý bir öneme sahiptir. Tüketici tarafýndan her zaman önemle tercih edilmektedir.
Antep fýstýðý ayrýca ilçemizde on binlerce insanýmýz için gelir kaynaðý oluþturmaktadýr. Birçok insanýmýz evine bu iþten ekmek götürmektedir. Fýstýðýn deðerinde alýnýp satýlmasý ilçemiz adýna ekonomik öneme sahiptir. Bu nedenle dalýndan koparýlan yýlýn ilk Antep fýstýðýný, bereketli geçecek bir sezonun müjdeleyicisi olarak görüyoruz. Ýlçemizin en büyük geçim kaynaðý olan Antep fýstýðý’nýn hakettiði deðeri görmesi için Nizip Ticaret Borsasý olarak üzerimize düþeni her zaman yapmaya hazýrýz. Tüm çiftçilerimize kazasýz belasýz hayýrlý hasatlar diliyorum.”dedi.
Yýlýn ilk mahsul kýrmýzý fýstýðýný yetiþtiren çiftçi Ahmet Naim ise, “Fýstýklarýnýn geçen hafta içerisinde istenilen olgunluða ulaþtýðýný vurgulayarak yýlýn ilk mahsul ürününü yetiþtirmekten mutluluk duyduðunu belirtti. Devlet tarafýndan tarýma verilecek olan desteklerin çiftçilerimizin üretimine katký saðlayacaðýnýn belirten Çifçi Naim, Nizip Ticaret Borsasý’nýn Antep fýstýðý üreticisine verdiði destek ve deðerden dolayý teþekkür ederim.” dedi.
![]()