Yaz Kur’an kurslarý baþlýyor
Nizip Müftüsü Musa Çiftçi, camilerin ibadete açýlmasý, vekaletle kurban, hac ve umre, yaz kuran kursu konularý ile ilgili açýklamalarda bulundu.
Müftü Çiftçi, Diyanet Ýþleri Baþkanlýðýnca düzenlenen yaz Kur'an kurslarý, 29 Haziran'da baþlýyor. 6 hafta boyunca devam edecek kurslar, Diyanet TV ve sosyal medya üzerinden online olarak yapýlacaðýný söyledi.
Çiftçi, Koronavirüsle mücadelede tedbirlerle gelinen yeni normal süreçle birlikte Diyanet Ýþleri Baþkanlýðýnca düzenlenen yaz Kur’an kurslarý da baþlýyor.
29 Haziran’da baþlayacak olan yaz Kur’an kurslarý bu yýl pandemi nedeniyle ''Uzaktan Eðitim'' yöntemiyle yapýlacak.
Her sene yaklaþýk 3 milyon öðrencinin kayýt yaptýrdýðý, Kur’an-ý Kerim öðrendiði, itikad, ibadet ve ahlak dersleri aldýðý yaz Kur’an kurslarý, Diyanet TV ve sosyal medya üzerinden gerçekleþtirilecek.
''Kur’an Öðreniyorum, Kur’an Okuyorum ve Dinimi Öðreniyorum'' þeklinde üç farklý kategoride hazýrlanan derslerin gün içinde tekrarlarý da olacak.
6 hafta boyunca devam edecek olan yaz Kur’an kurslarýna, kayýt yaptýrmak isteyenler diyanet.gov.tr üzerinden baþvuru yapabilecek.
Yaz Kur’an kurslarýna internet üzerinden baþvuruda bulunan öðrenciler, kendilerine en yakýn il ve ilçe müftülüðüne müracaat ederek yaz Kur’an kursu ders kitaplarýný ve Diyanet Çocuk Dergisini ücretsiz olarak alabilecek. Müftülüklere gidemeyen öðrenciler ise https://egitimhizmetleri.diyanet.gov.tr/kategor…/materyaller adresinden ya da baþvuru yaptýklarý ekrandan taþýnabilir belge (PDF) olarak söz konusu ders kitaplarýný bilgisayarýna indirebilecek.
- Gönüllülük esasýna göre sýnav yapýlacak
Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý, yaz Kur’an kursu eðitimlerinin son haftasýnda (4-14 Aðustos 2020), program baþvurularýnýn alýndýðý internet sayfasý üzerinden isteðe baðlý olmak üzere deðerlendirme testi uygulayacak ve baþarýlý olan öðrencilere, “ e- Baþarý Belgesi” verecek.
![]()