Güvenlik Kurslarý Baþladý
Koranvirüs tedbirleri kapsamýnda eðitimlerine ara veren özel güvenlik kurslarý Ýçiþleri Bakanlýðý tarafýndan verilenin izinle eðitimlere tekrardan baþladý.
Nizip’te özel güvenlik görevlilerine eðitim veren VÝP Akkaya Özel Güvenlik Yöneticisi Bekir Þen, eðitimlerin yaklaþýk 3 aydýr verilmediði, 1 Haziran tarihinde yayýnlanan Ýçiþleri Bakanlýðý genelgesi ile yetkinin valiliklere verilmesi ile 6 Haziran itibarýyla eðitimlere müsade edildi dedi.
Þen þöyle devam etti; “Koranvirüs tedbirleri kapsamýnda eðitimlerimize Mart ayý itibarýyla ara vermiþtik, 6 Haziran itibarýyla eðitimlerimiz baþladý. Eðitimdeki kontenjanlarýmýz 40 kiþiden 20 kiþiye düþtü. Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarý çerçevesinde eðitimlerimiz verilecektir. Bu süreçte eðitim kurumlarý mevcut kontenjanlarýn yüzde 50 düþmesiyle zararla karþý karþýya kalmaktadýr. Koronavirüs tedbirleri kapsamýnda sýnýflarda kursiyer sayýlarýmýzý yarý yarýya azaltarak ateþ, ölçer, dezenfektan, maske gibi ürünlerin bulunduruyoruz. Bazý eðitim kurumlarý maliyetlerden dolayý ücretlere zam yapmak zorunda kaldýlar. Biz maðduriyetler yaþanmamasý için ay sonuna kadar ayný ücretle hizmet vermeye devam edeceðiz. Bu süreci el birliði ile atlatmaya çalýþacaðýz.
Koronavirüs tedbirlerinde ülkemiz çok yönlü tedbirler alarak baþarýlý olmuþtur”.