![]()
Milas Ticaret ve Sanayi Odasý (MÝTSO) Meclis Baþkaný Mustafa Yüksel Nizip Ticaret Odasý'ný (NTO) ziyaret etti.çeþitli temaslarda bulunmak üzere Nizip'e gelen ve Nizip Ticaret Odasý'ný da ziyaret eden MTSO Meclis Baþkaný Mustafa Yüksel, NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt ve NTO Yönetim Kurulu üyeleri Ýbrahim özkaya, Mustafa Kaya ve NTO Yüksek Ýstiþare Kurulu üyesi Ahmet Yakar tarafýndan karþýlandý.Yapýlan ziyarette bir açýklama yapan NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, Nizip ve Milas üretim, sanayi ve kültürel açýdan birçok konuda benzerlik göstermektedir dedi.Nizip'teyaklaþýk 4 milyon zeytin aðacýnýn bulunduðunu ifade eden NTO Baþkaný özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü: Nizip'te üretilen zeytinler tadý ve karakteristik özelliðinden dolayý genelde sýkým yapýlarak evlerde tüketilmektedir. 2011 yýlýnda Nizip Zeytinyaðýnýn coðrafi iþaretini alarak ayvalýktan sonra zeytinyaðýný tescil ettiren ikinci bölgeyiz. Daha sonra ise zeytinyaðýmýzýn tescili için Avrupa birliðine müracaat ettik ve þuan deðerlendirme aþamasýndadýr. Bunun yarý sýra bölgemizde sabunculuk sektörümüz de bulunmakta ve sabunun coðrafi iþaretini de alarak iki ürünümüzün coðrafi iþaretini tescil ettirmiþ bulunuyoruz. Antep Fýstýðý'nýn anavataný olan Nizip'te, fýstýðýn yüzde 35'i üretmektedir. Buna baðlý olarak ilçemizde çok sayýda Antep fýstýðý iþleme tesisleri ve tüccarlarýmýz bulunmaktadýr. Sabunculuk bizim ata mesleðimiz ve seksenli yýllara kadar Türkiye'nin sabun ihtiyacýnýn yüzde 60-65'ni karþýlamaktaydý. Ancak geliþen teknolojiye yenik düþen firmalarýmýzýn kapasiteleri düþmüþtü. Son dönemlerde salgýn nedeniyle hijyen konusunun gündeme gelmesiyle Nizip Sabunu'na çok ciddi þekilde talep oluþtu. Firmalarýmýz geliþmesi için Nizip Ticaret Odasý olarak reklam ve tanýtým konusunda her türlü desteði vermekteyiz. Sabun sektörümüzün daha iyi yerlere geleceðini ve hak ettiði deðeri bulacaðýna inanýyorum. Milas ile köklü ticari baðlarýmýz bulunmakta ve bu baðlarýmýzý daha da güçlendirmek bizleri memnun edecektir. Ben Nizip Ticaret Odasý adýna sizi aðýrlamaktan gurur duyduðumu belirtmek istiyor ziyaretiniz için teþekkür ediyorum ifadelerini kullandý.Milas'ýn ekonomisi, sanayisi, üretilen ürünler ve yeraltý kaynaklarýi hakkýnda bilgiler veren Milas Ticaret ve Sanayi Odasý Meclis Baþkaný Mustafa Yüksel, Bizleri kabul ettiði için Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt ve üyelerine çok teþekkür ediyorum dedi.