Kýzýlay Genel Merkezi her yýl Ramazan ayýnda baðýþ oranlarýnýn düþmesiyle azalan kan stoklarýnýn, korona virüs salgýnýyla birlikte kritik seviyelere inmesinin ardýndan Türkiye genelinde baðýþ kampanyalarý düzenledi. Kýzýlay’ýn baðýþ çaðrýlarýna cevap Nizip'te Nilder’den geldi.
Ýlçemiz Nizip’te de Türk Kýzýlayý Nizip Þubesi ve Nizip Ýmam Hatip Liselileri Derneði tarafýndan Kan verme kampanyasý düzenlendi.
Nizip Hacý Mehmet Okan Parký’ndaki Kýzýlay Kan Merkezinde iftardan sonra kan verme kampanyasýna ilgi yoðundu.
Türk Kýzýlayý Nizip Þubesi ve Nizip Ýmam Hatip Liselileri Derneði ( Nilder ) öncülüðünde gerçekleþtirilen HER KAN BÝR CAN kampanyasý Nizip’teki çeþitli STK’lar tarafýndan da desteklendi.
Proðrama Nizip Devlet Hastanesi Baþhekimi Mehmet Ali Yýlmaz'da katýldý.
Türk Kýzýlay Nizip Þube Baþkaný Mehmet Genç, böyle hassas bir dönemde
gösterdikleri duyarlýlýk nedeniyle Nilder Baþkaný Yaþar Yýlmaz’a teþekkür etti. Ramazan aylarýnda kan stoklarýnýn düþme eðiliminde olduðunu dile getiren Genç, “Fakat korona virüs baþlangýcý itibariyle de ciddi manada kritik seviyelere gelmiþ olduk. Kan stoklarýmýzýn kritik seviyelere inmesi sebebi Genel Merkezimizin acil koduyla yaptýðý çaðrýlara büyük bir duyarlýlýk söz konusu. Bu duyarlýlýk nedeniyle hem hemþehrilerimize hem de Nizip STK’larýna teþekkür ediyorum. Nizip’teki ekiplerimizle teyakkuz halindeyiz. ''dedi.
Kýzýlay'ýn düzenli olarak devam ettirdiði kan baðýþý kampanyasýna destek olmak istediklerini belirten Nilder Baþkaný Yýlmaz, “Ben bu vesileyle tüm halkýmýza çaðrýda bulunuyorum. Vereceðimiz kanla, birine can olabiliriz, birinin hayatýný kurtarabiliriz bu çok anlamlý ve deðerli bir þey. Kýzýlay bu misyonu yýllardýr çok güzel bir þekilde yerine getiriyor. Özellikle korona virüsü salgýnýndan dolayý da son zamanlarda kan stoklarýyla alakalý sýkýntý olduðunu biliyoruz. Bu manada saðlýðý elveren her bir vatandaþýmýza bu vesileyle baðýþ yapmalarý konusunda çaðrýda bulunmak istiyorum. Dünyamýz zor bir süreçten geçiyor. Hamdolsun ülkemiz bu süreci kazasýz, belasýz atlatmak için büyük bir gayret içerisinde. Ýyi gidiyoruz ama
kural ve kaidelere uymak, mümkün olduðu kadar evde kalmak, maske kullanmak sosyal mesafelere dikkat etmek olmazsa olmaz önemli konular. Diðer taraftan hayat devam ediyor ve kan ihtiyaçlarýnýn mutlak karþýlanmasý gerekiyor. Bu vesileyle tüm vatandaþlarýmýzý ve STK’larýmýzý kan baðýþýnda bulunmaya davet ediyorum” diye konuþtu.