BAÞKAN SARI DOÐU VE GÜNEYDOÐU BÖLGE TOPLANTISINA KATILDI
Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði (TOBB) Baþkaný M. Rifat Hisarcýklýoðlu’nun katýldýðý video konferans aracýlýðýyla gerçekleþtirilen Doðu ve Güney Doðu Anadolu Bölge toplantýsýna katýlarak, bölge oda/borsa baþkanlarý ile istiþarelerde bulundu.
TOBB Baþkaný Hisarcýklýoðlu burada yaptýðý deðerlendirmede, içinden geçilen zorlu süreçte, Oda ve Borsalara, daha büyük*görev ve sorumluluk düþtüðüne vurgu yaptý. “Bizler, iþ dünyasý ile hükümet arasýnda köprü görevi üstlenerek, sahadaki sýkýntýlarý, en hýzlý þekilde iletiyoruz. Bu çerçevede, salgýnýn baþladýðý Mart ayýnda, sizlerden aldýðýmýz bilgilerle, hükümete 70 maddelik bir öneri seti sunduk” diyen Hisarcýklýoðlu, bunlarýn büyük bir kýsmýnýn hayata geçtiðini ve geçmeye de devam etiðini anlattý.
Oda ve Borsalarla istiþare içinde, sorunlarý ve önerileri iletmeye devam ettiklerinin altýný çizen Hisarcýklýoðlu, “Çünkü bu dinamik bir süreç. Her gün yeni bir konu, yeni bir sýkýntý ortaya çýkýyor. Dolayýsýyla hiç ara vermeden üyelerimizle temasta olup, sýkýntý ve önerileri toplamayý sürdürelim.
Sizlerin de bu vizyonla çalýþtýðýný, üyelerimize hizmete devam ettiðinizi görmekten de, ayrýca gurur duyuyorum. Sizler, tüm baþkanlarým, canla-baþla gayret gösteriyor, üyelerimizin nabzýný tutuyor, onlara tercüman oluyorsunuz. Öneriler hazýrlayýp, bize aktarýyorsunuz. Bugün de sizlerin ileteceði her konuyu, bu akþam ilgili bakanlara ileteceðiz. Böylece üyelerimizin, camiamýzýn dertlerini bir nebze olsun çözmüþ ve onlarý rahatlatmýþ olacaðýz” dedi.
Hükümetin de, bir yandan saðlýk alanýndaki tedbirleri alýrken, diðer taraftan da ekonomiyi canlý tutacak önlem paketlerini hazýrlayýp uyguladýðýna iþaret eden TOBB Baþkaný, “Çok þükür, þimdi normalleþme sürecini konuþmaya baþladýk. Biz TOBB olarak, ekonomi için hazýrlanan destek paketlerine katký saðladýðýmýz gibi, þimdi de normalleþme sürecinin planlanmasýna da katký saðlýyoruz. Kuþkusuz burada, saðlýk ile geçim arasýndaki dengeyi ayarlamamýz gerekiyor. Normalleþme sürecini de iyi planlanmýþ bir þekilde yürüttüðümüz takdirde, bu dönemi en az hasarla atlatacaðýmýza inanýyorum. Ýnþallah bu zor günleri de hep birlikte geride býrakacaðýz” diye konuþtu.
![]()