Virüsle Hayatýmýz Devam Edecek
Koronavirüs salgýnýnda covid-19 virüsü ile dünyadaki bütün ülkeler pozitif vaka ile karþýlaþtý. Ülkeler çeþitli tedbirler alarak bu problemleri aþmaya çalýþtýlar. Ancak virüsün devam etmesiyle birlikte tüm ülkeler çeþitli tedbirler alarak hayatýn normal akýþýna yeniden baþlamak zorunda kaldýlar. Ülkemizde de fabrikalar açýldý, birçok iþletmeler yeniden iþbaþý yapmaya baþladý. Hayatýn artýk belli bir süre eskisi gibi olmayacaðý kanýsýna varýlmýþtýr. Virüslü hayatta toplu olarak herkes artýk gerekli kural ve tedbirlere uymak þartýyla yaþamaya devam edecektir. Bu süreçte her kesim etkilendi ve ekonomik olarak problemler yaþadý. Eðitim hayatýný da olumsuz etkileyen koronavirüs ülkemizde eðitimlerin bu dönemlik yüz yüze yapýlmamasýna sebep oldu. Þimdi virüsle birlikte herkes daha hijyen bir þekilde gerekli fiziki mesafeye de riayet ederek yaþamaya çalýþacaktýr. Covid-19 aþýsý bulunana kadar, herkes çaba sarf etmek zorunda kalacaktýr. Çünkü bu virüs dünyaya bir kiþiyle bulaþtý.
Virüste En Baþarýlý Ülke Türkiye Oldu
Koronavirüs vakasýnýn resmi olarak ilk Çin’de 31 Aralýk 2019 tarihinde kamuoyuyla paylaþýlmasýnýn ardýndan hýzlý bir þekilde önce Avrupa’ya daha sonra da Amerika olmak üzere dünyanýn dört bir yanýna yayýlmasýyla ülkeler kabuslar yaþadý. Ülkemizde Saðlýk Bakanlýðýnýn erken davranmasýyla birlikte bu süreçte en az hasarý ülkemiz yaþadý. 83 milyon nüfusa sahip Türkiye’de tüm hastalara anýnda müdahale edildi. Bu konuda Saðlýk Bakaný ve bakanlýkta çalýþan 1 milyondan fazla görevlilerimizi tebrik etmek gerekiyor. Bu süreçte hayatýný kaybeden saðlýk çalýþanlarýna Allah’tan rahmet, pozitif vaka geçirenlere de þifalar diliyorum. Vatandaþlarýmýzý da bu konuda daha dikkatli davranmaya, gerekli kurallara ve hijyene uymalarýný rica ediyorum. Unutmayalým bu ülkede hep birlikte kardeþçe yaþamaktayýz.