NÝZÝP'TE ÇOCUK PARASI KUYRUÐU
Nizip'te öðrenci baþýna devletten eðitim yardýmý almak için sýraya giren yüzlerce aile PTT Bank önünde metrelerce kuyruk oluþturdu.
Sosyal riski azaltma' projesi kapsamýnda daðýtýlan çocuk yardýmýnda yine bildik manzaralar oluþtu Devletin durumu iyi olmayan ailelere yardýmlarý çeþitli baþlýklar altýnda sürerken, çocuklarý olan ve okuyan ailelere Sosyal Yardýmlaþma ve Dayanýþma Vakfý'nca yapýlan tespitler sonucu 2019-2020 eðitim-öðretim yýlý yardýmlarý baþladý.
Çocuk sayýsýna göre çocuk baþý ilkokul öðrencilerine 35 tl, ortaokul öðrencilerine 70 tl, lise öðrencilerine ise 105 tl, ödenen yardýmlar ihtiyaç sahiplerinin paralarýný almalarý için hesaplarýna aktarýlmasýnýn ardýndan, vatandaþlar paralarýný almak için PTT Bank'a akýn ettiler.
Sabahýn erken saatlerinde sýraya giren yüzlerce vatandaþ PTT Caddesi üzerinde PTT Bank önünde uzun kuyruk oluþturdu.
Köylerden ve ilçe merkezinden para almak için PTT Bank'a giden bayanlar korono viris tedbirleri kapsamýndaki 1.5 metrelik mesafeye uymayýnca Polis ekipleri sýk sýk araç megafonundan vatandaþlarý uyardý. Dar gelirlilerin kimlik numaralarýna göre sýra oluþturmadýklarýndan izdihamýn olduðuna dikkat çeken PTT yetkilileri; "TC kimlik numaralarýna göre nakdi yardým yapýlýyor. Fakat birçok aile kimlik numaralarýna bakmadan ayný günde para almak isteyince VE PTT Bank kartlarýný kullanmayýnca izdiham oluþuyor. Bu manzaralarýn son bulmasý için ciddi bir çalýþma daha var para almak için herkes ailece çoluk çocuk geliyor. Halbuki bir kiþi gelse kýsa sürede parayý alýp gidecekler" diye konuþtular.