![]()
Nizip Ticaret Odasý (NTO) tarafýndan Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý'nýn (ÝKA) Teknik Destek Programý kapsamýnda düzenlenen Yeni Nesil Dýþ Ticaret Ýstihbarat Yöntemleri eðitimi tamamlandý.Nizip Ticaret Odasý meclis toplantý salonunda düzenlenen ve iki gün süren eðitimin sonunda katýlýmcýlara sertifika töreni yapýldý.Düzenlenen sertifika töreninde bir açýklama yapan NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt Nizip Ticaret Odasý olarak hem giriþimci sayýmýzý hem de ihracatçý firmalarýmýzý arttýrmak amacýyla çalýþmalarýmýzý sürdürmekteyiz dedi.Nizip'te önemli bir ihracat potansiyeli olduðunu ifade eden NTO Baþkaný özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü: Nizip'in ihracatýnýn 300 milyon dolar seviyelerine çýktýðý yýllar olmuþtur. Þuan ilçemizde 103 ihracatçý firmamýz bulunmakta olup ihracatçý firma sayýmýzý 500'e çýkmasýný arzu etmekteyiz. Buna baðlý olarak Nizip'te bir Gaziantep Gümrük Müdürlüðü'ne baðlý gümrük müdürlüðü kurulmasý ile ilgili ciddi giriþimlerde bulunduk. Bizler her giriþimimizde olumsuz cevap alýyoruz ama bir gün mutlaka açýlacak diye ümit ediyoruz. Odamýzda iki gündür istihbarat yöntemleri eðitimi alýyorsunuz. Bu eðitimler sayesinde firma karlýlýðýnýzýn arttýrýlmasý, potansiyel müþterilere ulaþma ve ihracatýn arttýrýlmasý ve dýþ ticaretin temel unsurlarýnýn iþleyiþini öðrenmiþ bulunmaktasýnýz. Ben bu projemize destek veren Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý'na, eðitmen Yaman Koç hocamýza ve katýlýmcýlarýmýza çok teþekkür ediyor, baþarýlar diliyorum ifadelerini kullandý.Konuþmanýn ardýndan Ticari Ýstihbarat Kanallarý Danýþmaný Yaman Koç'a eðitime katkýlarýndan dolayý NTO Meclis Baþkaný Bekir karabacak ve NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt tarafýndan plaket, katýlýmcýlara ise sertifikalarý takdim edildi.