Nizip Ticaret Odasý (NTO), üniversite ve sanayi arasýnda etkin iþbirliði oluþturmak amacýyla çalýþmalarýný sürdürüyor.üniversite sanayi iþbirliði kapsamýnda Nizip Ticaret Odasý tarafýndan Nizip Meslek Yüksekokulu gýda bölümü öðrencilerinin uygulamalarý yerinde görmesi amacýyla bu dönem özkaya Sabun ve Uygur Zeytinyaðý firmalarý ziyaret edildi.üniversite öðrencilerine sabun ve zeytinyaðýnýn üretim öyküsünü anlatan Ýbrahim özkaya ve Mithat Uygur sabun ve zeytinyaðýnýn fabrikada iþleniþi hakkýnda öðrencilere teknik bilgiler de verdi. Ayrýca zeytinyaðýnýn asit deðerlerinin ölçümlünü de uygulamalý olarak anlatan Mithat Uygur öðrencilerden gelen sorularý cevapladý.Nizip Ticaret Odasý ile iþbirliklerinin bu dönem de devam ettiðini belirten Nizip Meslek Yüksek Okulu öðretim Görevlisi Veliddin çiftçi ise þunlarý ifade etti: Beþ yýldýr yapýlan bu firma ziyaretleri öðrenciler tarafýndan çok benimsendi. öðrencilerin okuldaki derslerini gerçek hayattaki uygulamalarýný görmelerini, teori ile pratiði bir araya getirerek bilgilerini pekiþtirmeleri amacýyla bu tür firma gezileri düzenliyoruz. Bu gezilerimiz, gerek firma sahipleri, gerekse öðrencilerimiz tarafýndan çok benimsendi. Yapýlan üretimlerin aþamalarý hakkýnda bilgi alan öðrenciler, iþyeri sahiplerine çeþitli sorular sorarak gerçek hayatta iþlerin nasýl yapýldýðýný yerinde görerek bilgilerini pekiþtirdiler. Bu gibi faaliyetlerde bizlerden desteðini esirgemeyen Nizip Ticaret Odasý'na ve bizleri aðýrlayan özkaya Sabun ve Uygur Zeytinyaðý firmalarýna çok teþekkür ederim dedi.Sabun üretimini ve zeytinin zeytinyaðýna dönüþümünü ve nasýl iþlendiðini ayrýntýlý olarak yerinde gözlemleyen öðrenciler ise düzenlenen faaliyetten memnun kaldýklarýný bu gibi çalýþmalarýn sürekli düzenlenmesini istediler.Ayrýca öðrenciler, organizasyonu düzenleyen öðretim Görevlisi Veliddin çiftçi, Ali çapan ve Nizip Ticaret Odasý'na da teþekkür ettiler.