Nizip Ticaret Odasý (NTO) heyeti Kazakistan yurtdýþý iþ gezisi kapsamýnda Almatý'da resmi ziyarette bulundu.Aralarýnda Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, NTO Yönetim Kurulu üyesi Ýbrahim özkaya, Hüseyin Yaprak, NTO Meclis üyesi Mehmet Yiðit, NTO üyeleri ve iþadamlarýnýn da bulunduðu heyet Almatý Baþkonsolosluðu'nu ziyaret etti.Yapýlan ziyarette açýklama yapan Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, Nizip yaklaþýk ikiyüzbin nüfusa sahip Gaziantep'in en büyük ilçesidir dedi.Nizip'in yönü imalata ve ihracata dönük olduðunu ifade eden NTO Baþkaný özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü: Nizip üretimi ve ihracatý ile istihdam oluþturan ülkemize katma deðer saðlayan bir ilçedir. Nizip aðýrlýklý olarak Antep fýstýðý ve zeytinin en fazla üretildiði ve anavataný olan bir bölgedir. Bu ürünlerin dýþýnda bitkisel yað, ofis mobilyacýlýðý, sabun, otomotiv, turizm, hububat, bakliyat, inþaat sektörlerinde bunlarýn bir kýsmýný hem üreten hem de ihraç eden bir ilçeyiz. Bizlerde Nizip Ticaret Odasý olarak yýlda bir veya iki defa üyelerimizle birlikte yurtdýþý fuar ve iþ gezileri organize ediyoruz. Her yurtdýþý ziyaretimizde ilçemize bir veya iki tane ihracatçý firma kazandýrabilirsek bundan mutlu oluyoruz. Ýþ gezilerimizden sonra yatýrým yapan, yatýrým alan ve ortaklýk kuran firmalarýmýzda oluyor. Bu iþ seyahatini ticaret hacmimizi karþýlýklý artýrmak ve bugün sizlerden Kazakistan hakkýnda bilgi almak için gerçekleþtirdik. Dost ve kardeþ ülke Kazakistan'la olan iliþkilerimizi her alanda geliþtirmeyi amaçlýyoruz. Bugün Odamýz heyetine göstermiþ olduðunuz ilgiden dolayý Almatý Baþ Konsolosluðu Ticaret Ataþemiz Sayýn Osman Boztepe ve Almatý Baþ Konsolosu vekiline teþekkür eder, sizleri en derin sevgi ve saygýyla selamlýyorum þeklinde konuþtu.Yapýlan ziyarette dolayý duyduðu memnuniyetini dile getiren Almatý Baþkonsolosluðu Ticaret Ataþesi Osman Boztepe Kazakistan ekonomisi hakkýnda Nizip Ticaret Odasý heyetine bilgiler verdi.Türkiye'de yaþanan siyasi, kültürel ve ekonomik geliþmelerin Kazakistan halký tarafýndan yakýndan takip edildiðini belirten Ataþe Osman Boztepe þunlarý ifade etti: özellikle iki ülke devlet baþkanlarý tarafýndan gerçekleþtirilen resmi ziyaretler ilgi görmektedir. 2018 yýlý sonu itibariyle 450 bin rekor seviyesi üzerinde Kazakistan vatandaþý ülkemizi ziyaret etmiþtir. TÝKA, TRT ve Anadolu Ajansý gibi kuruluþlarýmýz ve temsilciliklerimiz Kazakistan'da ülkemize yönelik bilgi saðlanmasýnda yönelik katkýda bulunmaktadýr. Türk ürünleri Kazakistan'da ABD Almanya, Ýtalya ve Fransa gibi ülkelerin ürünleri kadar pahalý olmayan diðer taraftan çin ürünleri kadar kalitesiz olmamakla birlikte kalite ve uygun fiyatý tüketiciye sunan ürünler olarak algýlanmaktadýr. Baþta gýda ve tekstil olmak üzere üretim yapýlan Türk ürünleri Kazakistan genelinde yerel ithalatçýlar distribütörler ve perakende satýcýlar tarafýndan bilinmekte ve Kazakistan piyasasýnda satýlmaktadýrlar ifadelerini kullandý.Yapýlan görüþmelerin ardýndan Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt tarafýndan Almatý Baþkonsolosluðu Ticaret Ataþesi Osman Boztepe ve Almatý Baþ Konsolosu vekiline ziyaret anýsýna plaket, Nizip Zeytinyaðý ve Nizip Sabunu'nun coðrafi iþaretini takdim etti.