GASMEK HAYATA HAZIRLIYORGaziantep Büyükþehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren GASMEK, Nizip ilçesinde bulunan þubesinde 10 bine yakýn kursiyeri eðitim vererek hayata hazýrladý.Gasmek Nizip Þube merkezinde mefruþattan dikiþe, Kur-an?ý Kerim dersinden Osmanlýca'ya, kuaförlükten diksiyona, bigisayardan aþçýlýk?a, üniversiteye hazýrlýk kurslarýndan, oymacýlýða geniþ bir yelpazede eðitim faaliyetleri düzenleyen GASMEK, ihtiyacý olan ilçe vatandaþlarýna meslek edindirmek için önemli bir merkez.16 ile 70 yaþ arasý dileyen herkesin ücretsiz eðitim faaliyetlerinden yararlandýðý kurs merkezinde; baþarýlý olan kursiyerlere sertifika veya katýlým belgesi veriliyor.Ýsteyenlerin bu sertifikalarla meslek edinebileceði kurslarda þu ana 10 bine yakýn kursiyer eðitim faaliyetlerini tamamlarken birçoðunun ise eðitimine devam ediliyor.NRT ekibi kurslarý birebir sizler için görüntüledi ve çalýþmalarý birebir kurt öðreticilerinden dinledi. Kurs Ýdarecisi Mustafa Bozkurt, kurs bünyesinde birçok alanda eðitim verdiklerini ifade ederek, ? Mefruþat, Kuran-ý Kerim, Arapça, Osmanlýca, bilgisayarlý muhasebe, bilgisayar iþletmenliði, aþçýlýk ve birçok branþlarda eðitim verildiðini söyledi. Yakýn tarihte bahçe düzenleme kursunu da açýlacaklarý bilgisini verdi.Nizip?te ayrýca, diðer GASMEK kurs merkezlerinde olduðu gibi çocuklu annelerin çocuklarýný býrakabilecekleri kreþ de bulunduðunu ifade etti.