Nizip?de ´Yaya Güvenliðinin Nöbetçisiyiz´ uygulamasýNizip´de "Yaya Güvenliðinin Nöbetçisiyiz" sloganýyla düzenlenen etkinlikle öðrenciler büyüklerine trafik kurallarýna uymalarý konusunda mesajlar verdi.Türkiye´de trafikte yaya önceliðine dikkat çekmek amacýyla 81 ilde olduðu gibi Nizip?de uygulama toplam 5 cadde üzerinde yapýldý. ?Yaya Güvenliðinin nöbetçisiyiz? etkinliði kapsamýnda Nizip Kaymakamý Kemal Þahin, Belediye Baþkaný Mehmet Sarý, Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, Jandarma Komutaný Binbaþý Mehmet Diki, Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, Ýlçe Müftüsü Musa Çiftçi ve daire müdürleri ve amirleri, Hükümet Konaðý yanýnda bulunan yaya geçidinde öðrencilerle birlikte sürücülere yaya geçitlerinin önemini vurgulayan pankartlar gösterdiler.Etkinlikte, Nizip Kaymakamý Kemal Þahin, Belediye Baþkaný Mehmet Sarý, Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, Jandarma Komutaný Binbaþý Mehmet Diki, Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, Ýlçe Müftüsü Musa Çiftçi öðrencilerle birlikte yaya geçini kullandý. Ýçiþleri Bakanlýðýn "Yaya Öncelikli Trafik Yýlý" ilan ederek ülke genelinde yapýlan uygulama ile ilgili deðerlendirmelerde bulunan Nizip Kaymakamý, "Bilindiði üzere 2019 yýlý Ýç Ýþleri Bakanlýðýmýz tarafýndan yaya önceliði yýl olarak ilan edilmiþti. Bizde bu kapsamda geçtiðimiz günler içerisinde bu konudaki farkýndalýðý arttýrmak amacýyla bir etkinlik düzenlemiþtir. Þimdide bu etkinliðin devamý niteliðinde yaya güvenliðinin nöbetçisiyim sloganýyla bir etkinlik daha düzenliyoruz. Sadece bu yaya geçidinde deðil þuanda baþta okullarýmýz, kamu kurumlarýmýzýn önleri olmak üzere birçok noktada ve ülkemizin tüm il ve ilçelerinde bu etkinlik gerçekleþtiriliyor. Bu etkinlikte amacýmýz yaya geçitlerinde ýþýk olmayan yaya geçitlerinde yaya önceliðine dikkat çekmek ve yaya önceliði konusunda bir farkýndalýk oluþturmak ve sürücülerimizi bu konuda daha duyarlý hale getirmektir. Yine bu konuda devletimizin tüm unsurlarýyla konunun takipçisi olacaðýz. Ben göstermiþ olduklarý duyarlýlýktan dolayý tüm sürücülerimize teþekkür ederim" dedi.Kaymakam Þahin, ?Buradaki gayemiz trafik kurallarýna uyulmasýný, yaya geçitlerinde yayalara öncelik verilmesini saðlamak, bir duyarlýlýk meydana getirmek okullarýmýzla, halkýmýzla, trafik polislerimizle beraber öncelik yayanýn, öncelik hayatýn projesine destek vermektir. Ben bu vesileyle tüm vatandaþlarýmýza ve sürücülerimize kazasýz, belasýz bir yýl diliyorum. Yine bütün sürücülerimizin hayata olan saygý gereði ýþýksýz geçitlerde önceliði yayalarýmýza vermelerini istiyoruz" diye konuþtu.