Musa hocam Gökhan'a bi sorarmýsýn,katkýda bulunduðu konunun tamamýný okumuþmu ?
Musa hocam Gökhan'a bi sorarmýsýn,katkýda bulunduðu konunun tamamýný okumuþmu ?
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (01.08.07 Saat 08:13 ) deðiþtirilmiþtir.
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
okuduðunu sanýyorum,ancak malumu ilan olmamasý için kýsalttým yazýsýný.umarým gökhan bize kýzmaz.zira daha çok konu hakkýnda yorum ve öneri bekliyorum.Bilgi zaten yeterince bu sitenin baþka bölümlerinde ve diðer sitelerde fazlasýyla var.öneri ve düþüncelerinizi bakliim..
ÝYÝ NÝYET ESASTIR.NÝYET KÖTÜ OLURSA MAZERET BULMAK KOLAYDIR.<br>
aba güreþine öteden beri benim de merakým var. Nizip comda görünce dayanamadým üye oldum ve katkýda bulunmak istedim.emeði geçen arkadaþlarý kutluyorum .aslýnda benim ilgim aba güreþinden ziyade "aba" kavramý ve bu kavramýn iþaret ettiði mana derinliðidir.abayla alakalý deyimlerimizde binbir türlü insan haline gönderme var.ve hattý zatýnda abanýn sahibi adýna bir çeþit manyetik oluþturduðunu ,aba etrafýnda oluþturulan hikayelerden çýkarabiliyoruz.festivalde bu eksenli bir açýlým aba güreþi etkinliklerinde çarpýcý olabilir.musa kardeþim sen tiyatrocusun anladýn herhalde..devam edecek....
Þimdiden merak ettim. Ýsterseniz farklý bir baþlýk altýnda daha detaylý deðerlendirin. Selamlar.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
hoþgeldin godot kardeþ.ilginç bir yaklaþým tarzýnýz var.beni tanýmanýza sevindim.ilerleyen zamanlarda seni yakinen de tanýmak isterim.yakinmdir diyebileceðim bir arkadaþ bizleri geliþtirir..
hakikaten aba nýn manyetik bir etkisi var.sanýrým bu etki aba dediðimiz özel kuþak türünün uzunluðunda olabilir.Sýmsýký sarýlarak insaný baðlayan bir unsur.katkýlarýný bekliyoruz ha!.
yaz ama god!.
musa kardeþ seni yakinen tanýmýyorum ama ününüzü duydum.bazen müþterek muhitlerde oturup çay içiyoruz.uzaktan uzaða takipteyim.aslýnda aba sporu bir çeþit yakýn dövüþ sanatý olarak geliþmiþtir.eski türklerde bir savaþ tekniði.saf katkýsýz,hilesiz,bireyci beyin enerjisine dayalý bu etkinlik,giderek sosyal bir hüviyet kazanmýþtýr.abaya yüklenen mana ilk etapta naturel bir içgüdü yani kendini korumaya yönelik hayvansý güdüler ki bunlar saf ve katkýsýzdýr,iken bir zaman sonra deðiþen ve geliþen yaþamsal deðerler muvazanesinde ,bir klana ait olma ötekilerle bir konsensüs oluþturma dolayýsýyla saflýðýndan uzaklaþýp evvela kendisini kendisine düþman ilan edip akabinde toplum sal hizipler oluþturma gibi bir zemine kaymýþtýr.devam edecek..............
enteresan bir adam galiba bu godot.Neyse görüþlerinin devamýný merakla bekliyoruz..
Bu arada Pehlivan Recep ile görüþtüm.Yoðun bir þekilde hazýrlýklara giriþmiþ.Pek çok yere haber salmýþ.ayrýca bazý genç arkadaþlarýnda aba güreþlerine katýlmak amacýyla idmanlara baþladýðýný haber alýyorum.Bizzat mekanýma gelerek bu konuda tebrik ve teþekkürlerini sunan dostlara þunu söylüyorum: Bundan sonrasý pehlivanlarýn maharetleri ile organizasyonun kalitesinde aranacak.Sonuçta þehrimiz kazanacak inancýndayým..
Bu arada deðerli görüþlerini genelde esirgemeyen Tarhan,Ahmet Karadað,Derviþ Dörtbudak,Aksoy vb.abilerin konu hakkýnda yorum ve katkýlarýný beklediðimi ifade etmek istiyorum..
god bey kardeþ zorlama tevillerini bekliyoruz.merakta býrakma bizleri yav!
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (01.08.07 Saat 08:14 ) deðiþtirilmiþtir.
merhaba arkadaþlar uuzun süredir girmiydim siteye..
bu aba güreþleri konusu çok memnun etti bizleri.çocukluðumda hýyam da da çukur denilen yerlerde hele hele düðünlerde kalabalýk halde güreþler yapýlýrdý.bazen kavgalar çýksada genelde güzel maçlar çýkardý.Nizipte yeniden baþlamasýna çok sevindim.sadecxe benim tanýdýðým krk elli insan katýlýr eger altýn falan varsa daha çok katýlýrlar.emegi geçen herkeþi tebrik ediyorum.helal olsun sizlere..
Ýçimi birden bir mutluluk ve umut kapladý.Sebebini bilmiyorum.Sanki beklediðim,çok önem verdiðim bir müjde almýþtým.Bunca yýl geçtikten sonra bile, hala Recep Pehlivan'ýn Aba güreþine olan bu sevgisi ve sadakatinin beni yüreklendirdiðini hissettim.”Her zaman bir çözüm var. diye kendi kendime mýrýldandýmDönüþ yoluna girerken hayaller kurdum.Büyük ve yemyeþil bir alanda, yüzlerce pehlivan abalarýný kuþanýyorlar.Binlerce seyirci,yerli ve yabancý misafirler.Onlarca televizyon canlý yayýnda Yeþil Nizip'imize has bir spor olayýný naklediyorlar.Belki bir gün Eyvallah Recep Usta! Hoþçakal son pehlivanDemek düþlerin gerçekleþmesi fazla uzun sürmeyebilirmiþ.
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (01.08.07 Saat 08:14 ) deðiþtirilmiþtir.
iþlerimin yoðunluðundan ötürü sýklýkla yazamýyorum.ancak yine de aba etkinliklerine bir katký yapma heyecanýný yaþýyorum.ancak tabi drama etkinliði yapýlacaksa ,deyimlerden hareketle aba tarihi güncellenerek bir öykü çýkarýlabilir.iyisimi ben bunu bir makale olarak yazayým.sevgili admin nereye yazabilirim noktasýnda beni yönlendirirse ,bu ufak çalýþmamý Nizip yararýna sunabilirim.teþekkürler.......
saðol god! yazýnýzý bana da yollayabilirsiniz.þimdiden tþk.
BUNDA 20 KÜSÜR YIL ÖNCEYDÝ SANIRIM AKÇAKENT CÝVARINDA ABA GÜREÞÝNE DENK GELDÝM. SÝMALARI HATIRLAMIYORUM AMA KUMAÞ MAMET DÝYE SÜREKLÝ SÖYLENEN BÝR ÝSÝM HÝÇ HAFIZAMDAN ÇIKMADI SANIRIM ODA BU ÝÞÝ BÝLENLERDEN BÝRÝSÝYDÝ. SONRA BELEDÝYE BU ÝÞE ÖN AYAK OLABÝLÝR BELEDÝYE ADINA SPORCULAR YETÝÞTÝRÝLEBÝLÝR.GÜREÞ FEDERASYONUYLA ÝRTÝBATA GEÇÝLEBÝLÝR. MÝLLÝ GÜREÞÇÝ REÞÝT KARABACAK ABÝMÝZLE BURSADA ÇOK ÝYÝ AHBABIZ NE YAPILABÝLÝRÝ KONUÞABÝLÝRÝZ.M.KÜÇÜK
mehmetenes27@yahoo.com.tr
SEVGÝLÝ DOSTLAR RECEP BAKIR BÝZÝM DAYIMIZ ÇOCUKLARI OLUR.EÐER RECÝBÝN AMCASI ÇOÇUKLARI OLAN BABA OÐUL CEMAL VE FATÝH BAKIRIDA YAYINLARSANIZ SEVÝNÝRÝM.SELAMLAR
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
aba gureþinin gercek efsanesi akcakent te alidayý diye bilinen ali serçe dir bu konuda onunda bilgisine baþvururmanýz lazým