ÝPEKYOLU KALKINMA AJANSI MALÝ DESTEK PROJESÝ SÖZLEÞME ÝMZA TÖRENÝÝpekyolu Kalkýnma Ajansý?nýn (ÝKA), ?2019 yýlý Tarýmda Rekabetçilik Mali Destek Programý? kapsamýnda, Nizip Ticaret Borsasý tarafýndan hazýrlanan ve Ajans tarafýndan desteklenen ?Antep Fýstýðý Dijitalleþiyor? adlý projemizin imza töreni Borsamýzda düzenlendi. Ayrýca ?2019 yýlý Teknik Destek Projesi? Kapsamýnda destek almaya hak kazan ?Dijital Dönüþümle Çaðdaþ Borsacýlýk Standartlarýný Yakalýyoruz? adlý projemizin imzalarý da yine bu tören sýrasýnda atýldý.Ýmza törenine Gaziantep Milletvekili Ali Þahin, Nizip Kaymakamý Kemal Þahin, Nizip Belediye Baþkaný Mehmet Sarý, Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý genel Sekreteri Burhan Akyýlmaz, Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý, Nizip Ticaret Borsasý Meclis Baþkaný Mahmut Þahin, Gaziantep Tarým Ýl Müdür Yrd. Nihat Deme, Nizip Ýlçe Tarým Müdürü Mustafa Yorgancý, Nizip Ticaret Borsasý Yönetim ve Meclis Kurulu üyeleri, Ajans temsilcileri ve ayrýca ilgili KOBÝ temsilcileri katýldý.Ýmza töreni öncesi basýn mensuplarý önünde bir konuþma yapan Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý, projemiz kapsamýnda kurulmasý planlanan dijital pazarlama platformu ve hazýrlanacak olan uzun vadeli pazarlama stratejisi sayesinde Antep fýstýðýnýn ulusal ve uluslararasý pazarlarda tanýtýlmasýna ve ihracattaki payýnýn arttýrýlmasýna yönelik önemli bir adým atýlacaðýný kaydetti.Baþkan Sarý: ?Artýk neredeyse ticaret ile ilgilenen herkesin dijital pazarlamayý kullandýðý bir dünyada yaþýyoruz. Dijital pazarlamanýn doðru yönetimi sayesinde sektörde rakiplerinizden bir adým önde olabilir ve ürününüzü tüm dünyaya tanýtabilirsiniz. Kendine has aromasý ve kalitesiyle dünyada üretimi yapýlan diðer türlerinden ayrýlan Antep fýstýðýna yönelik bir dijital pazarlama platformunun kurulmasý, sektörün geleceði açýsýndan kaçýnýlmaz olmuþtur. Projemiz sayesinde Antep fýstýðý sektörünün geleceðine yönelik hedeflerin ortaya konulduðu ve bu hedeflere nasýl ulaþýlabileceðine yönelik stratejilerin belirlendiði bir çalýþmanýn ortaya konulmasý saðlanacak, firmalarýmýzýn ulusal ve uluslararasý alanda ticaret yapabileceði bir platform oluþturulacak ve modern ticaret yöntemleri hakkýnda firmalarýmýzýn bilinçlendirilmesi saðlanacaktýr.Ortaya koyduðumuz faaliyetler ve hazýrlamýþ olduðumuz projelerle ilçemiz ekonomisine katma deðer saðlamaya, üyelerimize çaðdaþ borsacýlýk standartlarýnda daha kaliteli hizmet sunabilmek için var gücümüzle çalýþmaya devam ediyoruz. Her iki projemizin de ilçemize ve üyelerimize hayýrlý olmasýný diliyor, desteklerinden dolayý Gaziantep Milletvekilimiz Ali Þahin baþta olmak üzere Nizip Kaymakamý Kemal Þahin, Nizip Belediye Baþkaný Mehmet Sarý ve Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý Genel Sekreterimiz Burhan Akyýlmaz?a teþekkürlerimi sunuyorum.? dedi.