Sokak kedilerine kucak açtýNizip ilçesi?nde Fatih Sultan Mahallesi Habeþ Efendi Caddesi Manolya Apartmanýnda yaþayan Demet Kara adlý hayvansever, aðýr geçen kýþ ve yaz nedeniyle onlarca kediye kucak açtý. Kara, yaklaþýk beþ yýldýr gözü gibi sokak kedilerine bakýyor.Yazýn aþýrý sýcaklar, kýþýn ise dondurucu soðuklar nedeniyle sokakta kalmasýnlar diye onlarca kediye apartman bahçesinde bakarak, gelip geçenlerin de takdirini topluyor. Kedilerle tek tek ilgilenen Demet Kara: "Bu, sokak hayvanlarýna karþý gösterdiðimiz insanlýk vazifemiz" diyor. Sokak kedilerine ikamet ettiði apartmanýnýn bahçesini açan Demet Kara 9 yýl önce bulduðu iki yavrulu bir kediyi evine almasýyla kedi sevgisinin baþladýðýný ifade etti. Zaman zaman çevrede bulunan hayvan severler baþta olmak üzere bir derneðin desteðiyle kedi mamalarýyla beslediðini belirten Demet Kara; ?Ýlk baþlarda tamamen kendi imkânlarýmla sokak hayvanlarýna sahip çýkarak, onlarý beslemeye baþladým. Kedilere baktýðým için beni ve burada bana destek verenler olduðu gibi bize karþý çýkanlar da oldu. Sokak hayvanlarýný dýþarýya býrakmaya vicdanýmýz el vermiyor. Onlar için kendi imkânlarýmýz doðrultusunda kedi evleri yaptýk, bakýmlarý zor olmasýna raðmen ben ve diðer komþularým elimizden gelen her ne varsa yapýyoruz. Yeter ki onlar kýþýn soðuktan yazýn da sýcaktan periþan olmasýnlar, çünkü bunlar da birer can."Ýnsanlar beni dýþlýyor"Hastalandýklarý zaman bakýmýný yapýp, veterinere götürdüklerini ifade eden Demet Kara; "Tek isteðim, beni ve kedi seven diðer komþularýmý dýþlamasýnlar, evlerine almalarýna gerek yok, bir kap su ve evlerinde artan yemeklerini bahçeye býraksýnlar yeter. Beni kedilere baktýðým için dýþlýyorlar, ýsýrýlma ve tüy korkusu nedeniyle çekiniyorlar. Oysa hastalýk ve kaza gibi durumlarda ise Nezir Veteriner Kliniði Hüseyin Nezir Alkurt ve Kapavet Veteriner Tahsin Kýlýç aðabeylerimiz hiç bir ücret talep etmeden yardýmcý oluyorlar. Herkesin kendi vicdanýna ve merhametine kalmýþ bir þey. Ben merhametimden ve hayvan sevgisinden hayvanlara bakýyorum. Hayvan sevmeyen insan sevmez. Hayvanlara merhamet etmezsen insanlara hiç merhamet etmezsin. Hayvanlara kucak açýp baksýnlar, görmemezlikten gelmesinler. Bunlarýn da bir caný var" ifadelerini kullandý.