Nizip Gençlik Platformu, Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðüve Nizip Gençlik Merkezi Müdürlüðü?nün katkýlarýyla, Nizip Halkýna yönelik NLPBirliði Türkiye Baþkaný Fatih Abadi tarafýndan ?Baþarýya götüren sýrlar? konulumotivasyon ve kiþisel geliþim semineri verildi. Abdulhamit HanAnadolu Fen Ýmam Hatip Lisesi, ve Ýþmont Halil-Meziyet Bildirici Ýlkokulu?ndadüzenlenen etkinlikte öðrencilere, Nizip Eski Belediye Nikah Salonundagerçekleþen seminerde ailelere yönelik seminer verildi. Açýlýþ konuþmasý veKur?an tilavetinden sonra baþlayan programda, öðrencilere, verimli çalýþma,stresle baþa çýkma, motivasyon, odaklanma ters psikoloji gibi konularda bilgiler veren Abadi, ?öðrencilere anne -baba olarak çalýþ oðlum kýzým demek yerine, onlara ters psikoloji uygulayaraksen bu sýnavý kazanamazsýn, sen bu iþi yapamazsýn, emeklerimizi boþaçýkarýyorsun, öðretmen olamazsýn, doktor olamazsýn diyerek onlarý þevkegetirmeliyiz. Ters psikolojide amaç olumsuzluðu göstererek olumluyayitmektir. ? dedi. Stres altýnda her zaman ters algýlandýðýna deðinen Abadibunu bir örnekle açýkladý: ?Genç bir kýz, bir gün intihar edecekken kýzýn annesinin aklýna direk bengelmiþim. Beni aradýlar kýzla konuþmamýistediler. Kýzla konuþtuðumda ilkkaçýncý katta olduðunu sordum. Kýz banacevap olarak üçüncü kattayým dedi. Bende oradan düþsen ölmezsin kolunu bacaðýnýkýrarsýn dedim ve onuncu kata çýkýnca beni tekrar aramasýný söyledim. Öyleyaptý kýz ama bana ulaþamadý. Ulaþana kadar aradý ama açmadým 15 dakikakazanarak kýzýn hayata tutunmasýný saðladým.?? Diyerek sözlerini bitirdi. Kendi hayatýnda çektiði sýkýntýlara da deðinen Fatih Abadi,zahmetin arkasýndan baþarýya ulaþýlabileceðinin altýný çizdi. Gençlerle küçük deneyler yaparak, söylemin ne kadar önemliolduðuna vurgu yaptý. Seminerin sonunda Fatih Abadi'yi öðrenciler soruyaðmuruna tuttu.