Irak Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Hussein Mahmood Al-Khateeb Gaziantep Ticaret Odasý'ný ziyaret ederek iþ dünyasý temsilcileri ile bir araya geldi.Ziyarette konuþan Gaziantep Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Tuncay Yýldýrým 2019 yýlýnda Irak ile olan ticaret hacminin yeniden artýþ trendine gireceðini söyledi.Irak Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Hussein Mahmood Al-Khateeb, Baþkonsolos Mohammed Salman Al-Janabi ve beraberindeki heyet Gaziantep Ticaret Odasýný ziyaret ederek Gaziantep iþ dünyasý temsilcileri ile bir araya geldi.Dýþ Ýþleri Bakanlýðý Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci'nin de katýldýðý toplantýda, GTO Meclis Baþkaný Hilmi Teymur, GTO Yönetim Kurulu Üyeleri, Gaziantep Ticaret Borsasý Baþkaný Mehmet Akýncý, Nizip Ticaret Odasý Baþkaný Mehmet Özyurt, Nizip Ticaret Borsasý Baþkaný Ýbrahim Sarý ve Ýslahiye Ticaret Odasý Baþkaný Selahattin Öztürk yer aldý. Ziyaretten duyduðu memnuniyeti dile getiren GTO Yönetim Kurulu Baþkaný Tuncay Yýldýrým, Irak ile ticari iliþkilerin geçmiþe dayalý kadim dostluk temeline kurulu olduðunu belirtti.Yýldýrým, "Ayný coðrafyada kimi zaman ayný kaderi yaþayan komþularýz. Ticari, siyasi ve kültürel iliþkilerimizi kazan-kazan felsefesinde ilerletmek gerektiðine inanýyorum. Ancak bu þekilde atýlan her olumlu adýmýn etkisi daha büyük alana yayýlacaktýr" dedi.Gaziantep ihracatýnýn dörtte birinin Irak'a yapýldýðýný hatýrlatan Yýldýrým, "Irak kentimizin en büyük ihracat pazarýdýr. 6,9 milyar dolarlýk ihracatýmýzýn 1.4 milyar dolarýný Irak'a gerçekleþtirdik. Bu rakam ayný zamanda Türkiye'nin Irak'a olan ihracatýnýn yüzde 17'si demek." diye konuþtu.Irak pazarýna giriþte hem Kuzey hem de güney bölgesinde yaþanan çifte vergilendirmenin çok yakýnda sona ereceðini söyleyen Büyükelçi Dr. Hussein Mahmood Al-Khateeb ise "Biz Gazianteplileri her zaman kardeþ gibi gördük. Gaziantep bizler için her zaman özel bir yere sahip oldu. Gönül birliðimiz ve tarihi, kültürel ortaklýðýmýzýn yanýnda ticari olarak da kazandýk ve kazandýrdýk. Coðrafyamýzda yaþanan sorunlar neticesinde maalesef ticari hacmimizde gerilemeler yaþandý. Çok yakýnda Türk ihracatçýlarýný zorlayan çifte vergilendirmede de sona geliyoruz. Anlaþmalar tamamlandý, yakýnda yürürlüðe girecek" þeklinde konuþtu.Iraklý tüketicilerin kaliteli Türk ürünlerini tercih ettiklerini dile getiren Büyükelçi Al-Khateeb, "Tüketicimiz kaliteli ürün kullanmak istiyor ancak gelir seviyesi düþük. Bu sorunu da yatýrýmlarla çözebiliriz. Þu an Irak'ta güvenlik sorunu çözülmüþ durumda. Irak hükümeti yatýrým için teþvikleri artýrdý. Gaziantepli iþ adamlarýný Irak'a yatýrým yapmaya davet ediyoruz" diye konuþtu.Konuþmalarýn ardýndan iþadamlarýnýn Irak pazarýnda yaþadýðý sorunlarý dinleyen Büyükelçi çözüm için gerekenleri yapamaya çalýþacaklarýný söyledi.