Nizip Ticaret Odasý (NTO) Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt,yayýmladýðý mesajla Antep?e "Gazilik" unvaný veriliþinin 98?inci yýlýný kutladý.Özyurt, mesajýnda, "Dünyada ilk defa bir þehir adýnýn önüne altýn harflerle ´Gazi´ yazýlýþýnýn 98. yýl dönümünün onur ve mutluluðunu yaþýyoruz. Türk Milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliðinde, zamanýn en güçlü devletlerine karþý verdiði kurtuluþ mücadelesi insanlýk tarihine emsal olmuþtur. Bu mücadele, tarihte var olduðu günden beri vatan, bayrak ve hürriyet aþkýný bütün deðerlerin üzerinde tutan bir millete, asla esaret zinciri vurulamayacaðýnýn dünyaya ilaný ve ispatýdýr. Milletimizin Kurtuluþ Mücadelesinde özel bir yeri bulunan Antep Savunmasý, baðýmsýzlýk uðrunda kadýn-erkek, genç yaþlý demeden, düþmana tek yürek ve inanç birliðiyle direnerek, onurlu bir destan yazan Antep halkýnýn yazdýðý destandýr. Þehrimizin ve hemþehrilerimizin birlik ve beraberlik içinde ülkemizin kalkýnma ve geliþme yolculuðunda, her zaman en önde yürüyeceklerine olan inancýmý yürekten ifade ediyorum. Þehrimizin ´Gazilik Unvaný´ ile tevcihinin 98. yýl dönümünde baþta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz þehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anýyorum. 8 Þubat Onur Günümüz kutlu olsun." ifadelerini kullandý.