Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, 10 Ocak çalýþan Gazeteciler Günü dolayýsýyla yayýnladýðý mesajda, gazeteciliðin, toplumun geliþmesinde çok önemli ve büyük sorumluluklar taþýyan özel bir meslek olduðuna vurgu yaptý.Baþkan Mehmet özyurt mesajýnda; Gazetecilik mesleðinin, toplumsal bilinci arttýrmak, güçlendirmek ve kamu yararýný her zaman ön planda tutmak açýsýndan önemli bir yere sahip olduðunu belirten özyurt, Halkýn gözü ve kulaðý olan, zor þartlar altýnda çalýþan basýn sektörünün emekçileri, deðerli arkadaþlarýmýzýn çalýþan Gazeteciler Günü'nü içtenlikle kutluyorum. Basýnýmýz, geçmiþten günümüze kadar önemli bir geliþme göstererek, yazýlý ve görsel boyutunun yaný sýra, sanal ortamda da etkinliðini her geçen gün artýrmakta olup demokrasimizin güçlenmesine katkýlar saðlamaktadýr. Bu geliþmede, þüphesiz en büyük pay, görevini fedakârca yapan basýn çalýþanlarýna aittir dedi.Kamuoyunun bilgilendirilmesinde, toplumu aydýnlatan basýn mensuplarýnýn önemli bir sorumluluðu yerine getirdiklerini ifade eden Baþkan özyurt, Halkýn bilinçlenmesi, barýþ, huzur ve güven ortamýnýn güçlenmesinde önemli bir görev üstlenen basýn çalýþanlarý, bu görevlerini farklý görüþ ve düþünceleri objektif ve tarafsýz yayýn anlayýþýyla yerine getirmektedirler. Zor þartlarda çalýþan ama tüm zorluklara raðmen toplumun haber alma özgürlüðü için mücadele eden basýn emekçileri, bu görevleriyle çok sesliliðe katký saðlamakla birlikte, ayný zamanda demokrasinin saðlýklý iþlemesinde de önemli bir rol üstlenmektedirler. Bu duygu ve düþüncelerle Yüce önder Atatürk'ün 'basýn bir milletin müþterek sesidir' ilkesinden hareketle, basýn ahlak esaslarý çerçevesinde çalýþmalarýný büyük bir özveriyle devam ettiren tüm basýn mensuplarýmýzýn 10 Ocak çalýþan Gazeteciler Günü'nü bir kez daha içtenlikle kutluyor, ebediyete intikal eden basýn çalýþanlarýný rahmetle anýyorum diye konuþtu.