Ýþ Dünyasý Ýstiþare Toplantýsý, TOBB Baþkaný M. Rifat Hisarcýklýoðlu, Ticaret Bakaný Ruhsar Pekcan, TESK Baþkaný Bendevi Palandöken, Gaziantep Ticaret Odasý Baþkaný Mehmet Tuncay Yýldýrým, Gaziantep Sanayi Odasý Baþkaný Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Borsasý Baþkaný Mehmet Akýncý, Gaziantep Esnaf Odasý Baþkaný Ömer Küsbeoðlu, birçok ilin oda ve borsa baþkanlarý ve çok sayýda davetlinin katýlýmýyla Gaziantep Ticaret Odasý toplantý salonunda gerçekleþtirildi.Gaziantep Ticaret Odasý?nýn ev sahipliðinde düzenlenen Gaziantep Ýþ Dünyasý Ýstiþare Toplantýsý ?na Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý, Yönetim Kurulu Baþkan Yrd. Ahmet Polat, Yönetim Kurulu Üyesi Harun Aslan, Meclis Baþkan Yardýmcýsý Haþim Aslan, Meclis Üyesi Reþat Oktay, Meclis Üyesi Coþkun Güngördü ve Nizip Ticaret Borsasý Genel Sekreteri Eray Ölçal katýldý.Gaziantep Ýþ Dünyasý Ýstiþare Toplantýsý?nda konuþan TOBB Baþkaný M. Rifat Hisarcýklýoðlu, bu çalkantýlý sürecin geçici olduðuna inandýðýný ifade ederken, ?Türkiye ekonomisinin temelleri saðlamdýr. Bakýn, son 25 senede, iç ve dýþ kaynaklý, onlarca kriz ve çalkantý yaþadýk. Hepsinin üstesinden geldik ve yola devam ettik. Ýnþallah yine hep birlikte el ele verip, ülkemizi hak ettiði yere getireceðiz? dedi.?TOBB Baþkaný Hisarcýklýoðlu burada yaptýðý konuþmaya, toplantýnýn Gaziantep?in düþman iþgalinden kurtuluþunun, 97. yýl dönümüne denk gelmesine iþaret ederek baþladý. ?Kahramanlýðý; ?Gazi? unvanýyla tescillenen, Ýstiklal Madalyasýyla taçlanan bir þehirdir Gaziantep. Antep?in düþmana direniþi, Ýstiklal harbimize ýþýk tutmuþ, Anadolu?da yiðitlik ve vatanperverliðin simgesi olmuþtur? diyen Hisarcýklýoðlu, tüm þehitler için þükran duygularý ve rahmet dileklerini iletti.Gaziantep?in rol model bir kent olduðuna deðinen TOBB Baþkaný þunlarý söyledi: ?Birlikte rahmet ve bereket ayrýlýk da azap var diye güzel bir söz var ya, Gaziantep?te o var. 9 ilimizden oda ve borsa baþkanlarým da burada. Geldikleri için teþekkür ediyorum. Ticaret Bakanýmýz Ruhsar Pekcan bizlerle birlikte. Ýçimizden çýkan bir ismi Ticaret Bakaný yaptýðý için Cumhurbaþkanýmýza buradan teþekkür ediyoruz. Bu bizler için gurur verici bir hadise. Vizyonu sayesinde ekonomide yeni bir atýlýmýn baþlayacaðýna inanýyorum. Gaziantep?in böyle çalýþkan ve vizyon sahibi oda ve borsa baþkanlarý tarafýndan temsil edilmesi de bir þans.?-Oda ve borsalardan gelen taleplerle yapýlanlarOda ve borsalardan gelen taleplerden neticesinde hayata geçirilenlere iþaret eden Hisarcýklýoðlu, bu icraatlarý þöyle sýraladý: ?Kýsa çalýþma ödeneði hayata geçirildi, mevzuat deðiþti iþler hale geldi. SGK primini düzgün ödeyenlerden son bir yýlda sýkýntý çeken giriþimciler için 60 aya kadar vade imkâný saðlandý. Asgari ücret desteði 150 liraya çýktý. Teknik iflas sorunu çözüldü, yeniden düzenleme yapýldý. Tasfiye ve devir sözleþmeleri konusunda, kamuya iþ yapanlar için ilgili kanun tasarýsý TBMM?de. Ticari alacak sigortasý geldi. Alacak garantisi anlamýnda çok önemli bir adým atýlmýþ oldu. Lisanslý depoculukla ilgili destekler artýrýldý. Doðalgazda yüzde 10 indirim yapýldý. 4 sektörde vergi indirimine gidildi. Takip ettiðimiz ve üzerine çalýþtýðýmýz iþler de var. Nefes kredisinde Gaziantep kaynaðýn yüzde 60?ýný kullanmýþ. Daha kullanabileceðiniz yüzde 40 var. Bunu kullanýn. Sýkýntý yaþadýðýnýz yerleri bize iletin. Perakende sektöründe post komisyonlarý çok artmýþ. Bunun çözülmesi lazým.?Biz bu çalkantýlý sürecin geçici olduðunu vurgulayan TOBB Baþkaný Hisarcýklýoðlu, birlik ve beraberlik çaðrýsý yaparak, ?Hep birlikte el ele verip, ülkemizi hak ettiði yere getireceðiz? dedi.